Deel dit artikel
-

AfterTheHype.com nu zelf in de problemen

De site AfterTheHype.com heeft moeite om het hoofd boven water te houden. De site krijgt bij advertentiebureau 24/7 geen contract voor de plaatsing van banners, wegens te weinig pageviews. Toch zijn de kosten niet het struikelblok, zegt CEO Tom Sanders. De Amerikaanse evenknie FuckedCompany staat inmiddels op eBay te koop.

AfterTheHype, dat schrijft over alle wantoestanden en failliete bedrijven binnen de Nederlandse Internet-industrie, had een proefcontract voor drie maanden. Daarin moesten 50.000 pageviews per maand gehaald worden. "Dat lukte ons niet," zegt Sanders. "Vanuit 24/7 Amerika kwam bovendien een seintje dat we naar de 100.000 pageviews moesten. Dat lukt dan natuurlijk helemaal niet."

Maar de kosten zijn voor Sanders c.s niet de hoofdreden om er eventueel mee te moeten stoppen. "De registratie van de site kost elf dollar, en dat zijn al onze kosten." De 'werknemers' hebben allen een baan, en verzorgen de site in hun vrije tijd. "En dat wil af en toe wel eens krap worden," zegt Sanders. Hij zoekt nu naar een webmaster, maar die moet wel betaald kunnen worden. Om die reden zit AfterTheHype nu wel om de tafel met een andere reclamepartij, om alsnog banners te kunnen plaatsen.
"We willen wel doorgaan, want naar onze mening gebeurt er nog veel te weinig op dit vlak. Daar ligt nog wel een taak."

De eigenaar van het Amerikaanse FuckedCompany , die hetzelfde speelveld heeft als AfterTheHype, heeft de site inmiddels aangeboden op veilingsite eBay. Er werd al 10 miljoen dollar geboden, maar navraag bij de bieder leerde Cnet dat het bod een grap was. Toch staat de teller nu boven de drie miljoen dollar.
Eigenaar Philip Kaplan deed de site in de verkoop op de veiling, omdat "dat vijf minuten kost, in plaats van dagenlang praten met investeerders."

Deel dit bericht

9 Reacties

Tom Sanders

Helaas voor Fuckedcompany is de veiling door Ebay beeindigd. Alle biedingen zijn geannuleerd.

John

Jammer, want het is een aardige site. Ik begrijp overigens wel waarom ze in (financiële)problemen zitten. Ze voorspelden vorige week dat Devote verkocht moest worden, het was hun loser van de week. De week erna steeg het aandeel echter van 24 naar nu 33. Waarschijnlijk waren ze short gegaan.

Tom Sanders

mag ik de emerce-redactie bedanken voor de aandacht? Gisteren (dag van publicatie) was gezien het aantal bezoekerseen uitermate goede dag 🙂

NewPieper

Goed zo'n FuckedCompany.comHet wordt tijd dat er eindelijk eens openlijk wordt gesproken over deE-commerce oplichters. 

Graafland

Niet verrassend: collega http://www.dotcomfailures.com is nu zelf ook een failure. De website bestaat niet meer. Gaat afterthehype nu ook die kant op? Ze hebben één voordeel: op http://www.dotcomfailures zullen ze niet meer terecht komen.

NewNewThing

After the Hype was en is een site die ik altijd met plezier lees. Meeste Value komt vooral door de toon waarop jullie (van ATH) schrijven: prima stijl, licht, tikje cynisch en kritisch, Dat jullie er ook wel eens naast zitten, neem ik graag op de koop toe. Risicoloos schrijven is pas echt boaring, daar hebben we er al genoeg van. Overigens toch wel heel jammer dat jullie je hebben laten nagelen met die pageviews limieten – waar je je tegen afzet, ben je toch afhankelijk van geworden. Keep it up, maar liever nog: blijf in de lucht!

Gijs Klaassens

Een jaar na het einde van afterthehype is er een nieuwe site die hetzelfde doet: http://www.hyped.nl. Of het dezelfde mensen zijn weet ik niet, maar ze zijn er wel een beetje laat (een paar jaar??) bij lijkt me zo. Ze houden en lijst met Nederlandse {"after the hypes" ; http://www.hyped.nl/hyped/after.htm } bij. Voor wie het interesseert…

Steinebach

Klaas, ik denk niet dat ze bij hyped.nl te laat zijn met hun after the hype lijst en "opvallende" aandacht voor e-business. Enige maanden geleden zei de uitgever van Emerce, Oscar, na de emerce industry dance dat "als dit het dieptepunt is van de nieuwe economie, dan vind ik het prima", over het succes en de overweldigende interesse voor de dance. Ik denk dat juist in deze misschien wat barre tijden de aandacht voor e-business groter wordt. Ook stukken over problemen bij bedrijven trekken veel lezers, denk maar aan de discussies op het Emerce forum bij faillissementen. Het begint nu pas.

anoniem

Hoezo een paar jaar te laat? De komende tijd zullen enorm veel bedrijven nog gaan omvallen Vandaag kunnen ze in ieder geval Lost Boys Incubator aan het rijtje toevoegen. Nu veel bedrijven aan het einde van hun financieringsgeld zitten, met name bedrijven die nog geld voor maart 2000 hebben opgehaald, zul je zien dat er in versneld tempo bedrijven gaan omvallen. Mede ook doordat – misschien onterecht- rendementseisen veel strikter worden toegepast door financiers, of dat nu investeerders zijn of traditionals.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond