Deel dit artikel
-

Miljoenste klant voor eBay Nederland

Internetveilinghuis eBay verwacht in Nederland nog deze maand de miljoenste geregistreerde gebruiker te noteren. Dat meldt de marketing directeur van eBay Nederland, Oscar Diele, in een vraaggesprek met direct-marketingtijdschrift Incentive.

Het aantal geplaatste objecten op de site is volgens Diele gestegen van 80.000 in april naar 170.000 nu. De gemakkelijkere prijsbepaling is de voornaamste reden voor dit succes, aldus Diele in het oktobernummer van Incentive.

eBay Nederland heeft in april de staffels uit de tarieven verwijderd en berekent nu vaste prijzen. Het plaatsen van een object op eBay.nl kost nu 10 eurocent, ongeacht de prijs van het object, zo schrijft Incentive.

De verkoopcommissie is op 4 procent van de verkoopprijs gesteld, tot een maximum van 5 euro. Het bedrijf besloot in april tevens de mogelijkheid om foto’s van de verkoopobjecten te plaatsen, gratis aan te bieden. In het oktobernummer van Incentive ontvouwt Diele de marketingstrategie van eBay, die er op is gericht marktleider in Nederland te worden. Overigens heeft Speurders.nl diezelfde ambitie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond