Deel dit artikel
-

“Google werkt aan eigen browser”

De geruchten dat Google aan een eigen browser werkt worden steeds sterker. Sensatiekrant The New York Post stelt dat Google de laatste weken verschillende mensen heeft aangenomen die uit de browserhoek komen en dat het er daardoor op lijkt dat het bedrijf een eigen web browser wil ontwikkelen.

Een andere sterke hint is volgens The New York Post dat wanneer men zoekt op whois naar Gbrowser.com dat Google Inc. genoemd wordt als eigenaar.

Onder de mensen die Google recentelijk heeft aangenomen, vinden we onder andere vier mensen die hebben gewerkt aan Microsoft's Internet Explorer, en Joe Beda – de hoofdontwikkelaar van Avalon, Microsoft's naam voor de gebruikersinterface van Longhorn. 

Beda houdt zelfs een online dagboek bij waarin hij schrijft over iets dat de “Noogler” heet. Ook is Joshua Bloch, een van de belangrijkste ontwikkelaars van de internet programmeertaal Java van Sun Microsystems aangenomen aldus The New York Post.

Volgens de krant wil bij Google niemand commentaar geven over de plannen met de browser. Overigens wordt niet er niet alleen op gespeculeerd dat Google met een eigen browser komt, ook wordt er rekening mee gehouden dat Google op termijn met een eigen messager komt.  

Deel dit bericht

3 Reacties

Christ Coolen

Emerce: "Beda houdt zelfs een online dagboek bij waarin hij schrijft over iets dat de "Noogler" heet." Weblog Joe Beda: "They call new Google employees Nooglers. That was what I was last week when I was down in Mountain View." http://www.eightypercent.net/Archive/2004/09/14.html#a213

Jurjen Koopmans

Beste Emerce; Ik betwijfel of Google "Gbrowser" als naam kan lanceren voor haar nieuwe product. Ik ontdekte toevallig dat die naam ook al gebruikt wordt door Apple:   http://homepage.mac.com/schwarz/gbrowser.html.  Het zal wel mooi zijn dat Microsoft eens wordt aangevallen door Google. Want dat doet Microsoft zelf ook. Ze proberen NU AL via MSN-Messenger hun toolbar te installeren en MSN-search als startpagina in te stellen. Wat mij betreft introduceert Google ook een eigen besturingssysteem.

Robert Jansen

Naar mijn idee is de bovenstaande site een site van een persoon dat een account heeft bij apple's .Mac. Hij heeft een eigen prog gemaakt wat hij de gbrowser noemt, hier zijn geen connecties met apple mee en tevens is dit niet geregistreerd als merk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond