Deel dit artikel
-

Recordaantal online advertenties verkocht

De online reclamebestedingen in de VS zijn in het tweede kwartaal van 2004 met 6 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van 2004. Het totaal kwam op 2,37 miljard dollar. Dat is een nieuw record. Dit blijkt uit kwartaalcijfers van het Amerikaanse Interactive Advertising Bureau (IAB).

Vooral zoekdiensten doen het momenteel goed. Volgens het IAB  was de groei ten opzichte van het tweede kwartaal van 2003 maar liefst 40 procent. Een eerder hoogtepunt werd in het laatste kwartaal van 2000 bereikt met een omzet van 2,12 miljard dollar. daarna ging het snel mis in de internetsector. In het derde kwartaal van 2002 viel een absoluut dieptepunt waar te nemen. Toen werd nog maar 1,45 miljard dollar aan online reclame omgezet.

De grootste groei binnen het segment komt nu voor rekening van gesponsorde links bij zoekdiensten als Google. De omzet uit dergelijke advertenties verdubbelde tot bijna 947 miljoen dollar. Er staat tegenover dat e-mail markeing inspanningen flink daalden. Dat was vooral het gevolg van strengere spamwetgeving. Een analist van Jupiter zei tegen The Wall Street Journal dat er tenminste weer sprake is van gezonde groei.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond