Deel dit artikel
-

De Volkskrant en ANP samen in videonieuws

De Volkskrant en het ANP lanceren samen videonieuws voor internet. Op www.volkskrant.nl zullen dagelijks drie video-items te zien zijn met buitenlands en binnenlands nieuws. Voor zowel de website van de Volkskrant als het ANP is het aanbieden van dagelijks bewegend beeld een noviteit.

De Volkskrant ziet videonieuws als een logische aanvulling op de bestaande inhoud van de website. Incidenteel waren er al videoreportages te zien van correspondenten van de krant in het  buitenland, en nu zullen er dus dagelijks nieuwe, actuele nieuwsitems te zien zijn.

Pieter Kok, uitgever van de Volkskrant: “Ik ben blij dat het ANP nu ook een eerste stap op het gebied van video zet. Wij zien videonieuws als een integraal onderdeel van de multimediale aanpak voor onze website, maar video zal zeker ook een rol gaan spelen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten voor mobiele telefonie”.

Commercieel directeur Jop Pollmann van het ANP vindt videonieuws een logische aanvulling op het bestaande productenpakket van het persbureau. Het past volgens hem ook heel in de multimediale strategie van het ANP. “We bieden nu voor internet en mobiel een compleet pakket aan nieuws in de vorm van tekst, foto, audio en dus ook video. We zijn uiteraard blij dat we deze primeur samen met de Volkskrant kunnen lanceren.”

Voor de levering van videonieuws werkt het ANP nauw samen met het Amersfoortse multimediale Neos.nl, een persbureau dat sinds 2000 nieuwsvideo’s voor internet  produceert. De video’s van Neos.nl worden in Rijswijk van voice-overs voorzien door nieuwslezers van ANP MultiMedia. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond