Deel dit artikel
-

Telegraaf Tijdschriften Groep: Habbo Hotel succes

Het spel Habbo Hotel dat begin dit jaar door de Telegraaf Tijdschriften Groep (TTG) werd gelanceerd in samenwerking met het Finse Sulake Labs is een groot succes. “Met inmiddels 607.000 geregistreerde gebruikers is de site net zo groot als of groter dan Kaboem,” zegt Christian Batist die in Nederland namens de Telegraaf Tijdschriften Groep verantwoordelijk is voor de exploitatie van het spel.

Bovendien verliep de introductie van een Habbo Hotel nog nooit ergens zo succesvol als in Nederland, zo hebben de Finnen aan Batist verzekerd. Volgens Batist was Habbo Hotel vanaf dag 1 winstgevend. In Habbo Hotel kunnen geregistreerde bezoekers hun eigen Habbo-karakter vormgeven, visueel chatten, deelnemen aan instant messaging, virtuele spelletjes spelen, e-mail ontvangen en versturen, een eigen kamer inrichten en vrienden ontmoeten. Fun en entertainment staan daarbij voorop.

Er kan in de Habbo-hotelkamers of in de lobby ook met vrienden worden afgesproken en op het hoteldak worden gezwommen. Verder is er een Hitkrant Lounge, een Club CosmoGirl! (beiden tijdschriften die door de Telegraaf Tijdschriften Groep worden uitgegeven).

Daarnaast biedt Habbo Hotel gebruikers de mogelijkheid om via een online catalogus meubels te kiezen en te kopen om zodoende hun hotelkamer op te vrolijken. Dat gebeurt via SMS en een 0900-nummer. Wie een sms stuurt, krijgt 6 credits toegestuurd en betaalt daarvoor 1,10 euro, wie de Habbo Credit-lijn belt betaalt 1,60 euro en ontvangt daarvoor 10 Habbo-credits.

Het platform richt zich op de doelgroep jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 12-20, waarbij de nadruk in Nederland ligt op de leeftijdscategorie 12-16. Inmiddels maken meer dan 18 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd gebruik van Habbo Hotel. De virtuele hotels van Habbo staan behalve in Nederland ook in Finland, Engeland, Japan, Zwitserland, Spanje, Italië en Zweden. Het Finse Sulake Labs dat Habbo Hotel heeft ontwikkeld is een bedrijf dat is gespecialiseerd in ’Multiplayer Online Gaming’.

Deel dit bericht

2 Reacties

Superman007

HELEMAAL GELIJK! Habbohotel is het meest winstgevend en mooist gesmeerd spel op internet!Ik speel dit spel al 2 tot 3 jaar en ik vind het top!!Ik kan alleen maar zeggen: Keep up the good work! Superman007-Een habbo

Bianca

Habbo hotel is in een woord een PIEP siteJongeren raken er aan VERSLAAFD!!mijn zusje van 17 is zo verslaafd als maar kan ze zegt even huiswerk te maken en zit vervolgens op bovengenomede site!ze luisterd amper naar wat haar gevraagd of gezegt wordze is continu bezig van andere spelers meubels aftepakken en wachtwoorden te ontfrutselen!Ik hoop dat de site snel van internet verdwijnt en ik mijn zusje terug krijgen me ouders hun dochter

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond