Deel dit artikel
-

Veilingkanaal Speurders bij MSN

Telegraaf-onderdeel Speurders.nl heeft een plek gekregen in een nieuw veilingkanaal op msn. Voorlopig is Speurders de enige op het veilingkanaal. Maar daarin kan verandering komen. Volgens projectleider Michiel van der Meer van Speurders is de samenwerking met msn namelijk niet exclusief en daardoor is het mogelijk dat er straks ook andere partijen opduiken in het veilingkanaal.

De samenwerking met msn behelst dat msn zorgt voor een gegarandeerde hoeveelheid traffic voor Speurders. Haalt msn die hoeveelheid traffic niet dan betaalt Speurders gewoon minder geld. Wat het excatie target is, wil Van der meer niet zeggen.  MSN.nl trekt naar eigen zeggen maandelijks ruim 6 miljoen unieke bezoekers. Behalve een goede plek in het veilingkanaal gaat Speurders ook adverteren op msn en krijgt Speurders een plek op de homepage van msn.

Dat Speurders met msn in zee gaat, moet worden gezien als een poging om de hoeveelheid traffic een boost te geven. Uiteindelijke doel is om uiteindelijk Marktplaats voorbij te streven. Marktplaats is nog steeds de grootste veilingsite van Nederland, maar Speurders heeft duidelijk  te kennen gegeven dat het Marktplaats qua aanbod en traffic voorbij wil streven. Volgens Multiscope komt Speurders voor wat dat laatste betreft ondertussen aardig dichtbij.

Uit recente cijfers van Multiscope blijkt onlangs dat  meer dan 3,3 miljoen mensen Speurders.nl bezochten in de maand september. De site belandde daarmee volgens Multiscope op de zesde plaats van de meest bezochte websites in Nederland, na onder andere Google, Startpagina en msn.

msn maakt zelf bekend dat in Nederland de grens van 5 miljoen actieve msn Hotmail accounts bereikt. Hotmail groeit volgens msn enorm. Het is in 1996 van start is gegaan.

Deel dit bericht

5 Reacties

Henk

De Telegraaf, de grootste krant van "lezend" Nederland , zoals hun slogan luid. Waarom, geen Marktplaats of Ricardo. Persoonlijk vind ik deze stap een verloedering van MSN. Waarom moet deze rubriek du via MSN "ook" aangeboden worden. Kijk het antwoord zal wel klaar liggen, zoiets als ja, maar de Nederlanders maken nu eenmaal heelveel gebruik van de speurders en dan is dit een extra service. Sorry mensen ik en velen zitten niet te wachten op organisaties die overal een vinger tussen proberen te krijgen. IK denk dat wanneer iemand de speurders wilt lezen, alleen maar Telegraag hoeft in te toetsen bij een zoekprogramma en dan op zijn wenken bediend word. Waarom dan nog eens deze "service" bij MSN. Nee, ik zal niet juichen als morgen het weer weggehaald word, nee ik zou zo'n stap alleen maar waarderen.

Bas

And the hits just keep on coming… Wat zei Michael Moon in het seminar van IAB? een goed product zonder marketing is slechts.. een goed product met mousenuts marktaandeel. Go Speurders, goodbye marktplaats vrees ik als ze zo doorgaan. Product is beter, en de marketing is beter. Welke consument gaat daar niet voor zwichten? Wie is het daar niet mee eens?

Johan

Henk, natuurlijk probeert De Telegraaf die markt te krijgen. Die markt is jarenlang de grootste inkomstenbron van dat bedrijf geweest. Als ze die markt niet proberen te behouden dan blijft er weinig over van dat bedrijf. Die markt is waar ze grotendeels van leven.

Anders Floor

Henk, heb je MSN wel eens goed bekeken? Dat is van de eerste tot de laatste letter, één grote gesponsorde bedoening. Achter vrijwel elke link die je op MSN aanklikt, zit een commerciele constructie. Waarom dan juist dit extra kanaal van Speurders een verloedering van MSN zou zijn, volg ik niet helemaal.

Jan

Nou het lijkt erop dat Marktplaats bezich is met een nieuwe site, ze waren gisteren down met hun search-engine. Misschien komen ze toch met nieuwe features voor hun engine? Ze verbeteren hun product dus wel degelijk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond