Deel dit artikel
-

VNU bereid gekaapte domeinnamen terug te geven

VNU gaat de 'gekaapte' domeinnamen Mega-jobs.nl en Total-jobs.nl teruggeven. “VNU heeft hier volstrekt geen kwade bedoelingen mee gehad, het lag meer in de lijn om de concurentie te laten zien dat we scherp zijn en blijven. Beide links zijn inmiddels inactief en we zullen ze als de concurrentie daar om vraagt teruggeven aan ze,” aldus VNU-woordvoerder Koen van Zeijl.

In een persbericht sprak Yellowminds, het bedrijf dat achter Mega jobs zit , maandagmiddag nog zijn verontwaardigheid uit over de handelswijze van VNU.  “Dit weekeinde bleek dat VNU-dochter Nationale Vacaturebank  (NVB), daags na de start van twee concurrerende vacaturesites, haar  toevlucht heeft genomen tot domeinnaam-parasitisme. Op 18  oktober lanceerde MegaJobs de vacaturesite MegaJobs.nl die, met 60.000 vacatures, aanmerkelijk groter is dan de VNU-dochter. De VNU-onderneming heeft er kennelijk voor gekozen te reageren door  registratie, 2 dagen erna, van de wel zeer gelijkende domeinnaam www.mega-jobs.nl, waarvan de bezoekers terecht komen bij VNU-vacaturesite Nationale Vacaturebank,” zo beklaagt Yellowminds zich. 

Om te vervolgen met: “de directie van MegaJobs, geconfronteerd met dit gegeven en met de nagekomen berichtgeving dat deze registratie expliciet in opdracht van moederbedrijf VNU zou hebben plaats gehad, reageert hevig geschokt. Men stelt nadrukkelijk dat een dergelijke vorm van piraterij en inbreuk op merkrechten van MegaJobs een onderneming als VNU onwaardig is.”

Inmiddels lijkt de ergste kou alweer uit de lucht en lijkt er een oplossing voor het conflict in de maak. VNU is bereid om de domeinnamen aan zowel Megajobs als Totaljobs, dat overigens een onderdeel van Elsevier is, terug te geven.

Deel dit bericht

4 Reacties

Nico

Yellowminds is zelf bezitter van de domeinnaam totaljob.nl, wat natuurlijk ook sterk ergens op lijkt..

Richard Boogert

Laffe daad van NVB. Dat hadden ze zeker niet gedaan als ze nog zelfstandig waren geweest. Nu al het eerste nadeel van de overname ondervonden jongens?

albert

Het mag misschien onsympathiek zijn van VNU, maar… wie laat die domeinnamen nou vrij? Dat is toch een beetje stom? Iedereen heeft weer even zijn free publicity.

John Doe

Ik wilde alleen even zeggen dat ik Megajobs ongeloofelijk dom vind dat ze de domeinnamen niet zelf hebben geregistreerd. Daarnaast blijken het ook nog bad-losers te zijn. Hmmm waar ging ik mijn CV ook al weer plaatsen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond