Deel dit artikel
-

Fortis bouwt investeerder Nesbic af

Fortis doet afstand van haar participatiemaatschappij Nesbic, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de financiering van tal van Nederlandse internetbedrijven, waaronder Magic Minds, Letsbuyit, GorillaPark en Escador.

De investeerder past niet langer in de nieuwe wereldwijde strategie voor onderhandse aandelenbeleggingen, zo meldt het Financieel Dagblad vandaag.

In een interview met het weekblad FEM Business vertelde Frank Verschoor deze zomer al dat het ooit door hem geleide Nesbic ICT fonds 80 miljoen in het rood stond. Grootste fout was de investering in Letsbuyit.com, zo gaf Verschoor toen toe. Verschoor is tegenwoordig ’managing partner’ bij de Modern Media Group, een ICT bedrijf met ontwikkelcentra in Amersfoort en Targu-Mures (Roemenië). Daarnaast leidt hij een eigen management bedrijf genaamd Freewind BV.

Het beheer van drie bestaande portefeuilles bij Nesbic wordt nog tot het einde van de looptijd voortgezet. Daarna krijgen de investeerders hun geld terug en zal de participatiemaatschappij vermoedelijk worden opgeheven.

Het beheer van een vierde Nesbic-fonds wordt volgens het FD ondergebracht in beheermaatschappij Bencis Capital Partners. Dit fonds richt zich grotendeels op ’traditionele’ middelgrote bedrijven in de Benelux

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond