Deel dit artikel
-

Aanbod Speurders ook op teletekst Net 5

Speurders.nl biedt haar aanbod voortaan ook aan via de teletextdienst van NET 5. Verkopers en handelaren hebben nu de mogelijkheid om zonder kosten ook mensen te bereiken die geen internet toegang hebben, aldus Speurders. Daarmee hoopt Speurders zijn bereik verder te vergroten.

Om naast internet ook op andere momenten toegang te bieden tot de advertenties heeft Speurders.nl samen met NET 5 Text haar meest actuele aanbiedingen nu ook doorgeplaatst naar de textpagina’s van deze zender.

“Hiermee bereiken we een grote nieuwe doelgroep op een ander moment. Na afloop van bijvoorbeeld Sex & the City kun je nu rustig in bed op zoek naar bijvoorbeeld DVD- verzamelingen van deze populaire serie. Dit pas helemaal bij de kijkers van NET 5”, zegt Michiel van der Meer, managing director van Speurders.nl.

“Adverteerders kunnen nu ook mensen bereiken die geen internet gebruiken, inmiddels nog altijd een groep van ruim 5 miljoen mensen”. NET 5 Text wordt geëxploiteerd door Media Groep West en bereikt volgens Speurders maandelijks ruim 1,4 miljoen kijkers.

“Teletext is actueel, altijd te bereiken, laagdrempelig en zeer makkelijk in te schakelen. Daarnaast is het gratis en staat teletext boordevol informatie en entertainment”, aldus Paul Haller, verantwoordelijk directeur van Media Groep West.

Deel dit bericht

6 Reacties

ReindeR Rustema

Ik vraag me al een paar jaar af waarom de foto's van spullen die te koop staan op Marktplaats.nl niet op een televisiekanaal verschijnen als een random diashow. Prijs en advertentienummer erbij en je hebt ideale niet-opdringerige televisie voor op de achtergrond. Heel Nederland komt voorbij in je huiskamer zonder dat je steeds vier keer moet klikken (terug – foto – terug – foto – terug). Als geluid zet je er een of andere muziekzender bij die daarvoor betaalt. Televisie waar je fijn doorheen kan praten in de huiskamer, geen ellende of hype, allemaal (spullen van) gewone mensen op de buis. en je kan elk moment besluiten naar je PC te rennen om het interactief te maken (een bod doen). Zou natuurlijk ook per SMS kunnen.  Het zou mij zelfs overhalen om zo'n digitaal pakket in huis te halen. Een van de populairste websites van Nederland op televisie! Waar wachten ze nog op? Hallo eBay, luisteren jullie? Maak een deal met Chello, Digitenne en dergelijke, die hebben unieke gratis content nodig om hun digitale televisie te kunnen verkopen. Het sluit perfect aan bij de nationale cultuur, 24 uur per dag vrijmarkt. Daar droomt toch elke Nederlander van?

Nijram

Marktplaats heeft in 2001 hetzelfde al een keer geprobeerd, zonder succes. Loopt de Telegraaf weer een paar jaar achter 🙂 Beklijk hier het logo van SBS6 op Marktplaats: http://web.archive.org/web/20010926023350/ http://marktplaats.nl/ Ik denk niet dat Marktplaats er zonder goede reden mee is gestopt. Als die jongens bij de Telegraaf nou opletten dan hoeven ze niet dezelfde fouten te maken. Beetje dom.

A Treur Jr.j

Kunstje is afgekeken van Kabelkranten zoals HANM (later markit) en van de telegraaf zelf. Alleen daar (let op Reinder) werden dan ook plaatjes getoond van auto, huis of andere objecten. Na 23.00 in avond haalde deze voorstelling van stills en audio in combinatie met teletekst meer kijkers dan mening commerciele zender. Kunstje is opgeleukt en weer actueel….

Anders Floor

@Nijram De Telegraaf is al geruime tijd op Net5 Text actief met de Autotelegraaf. Het is dus geen sprong in het diepe: het concern weet inmiddels wat het aan Teletekst heeft. Of je bovendien blind op de resultaten van Marktplaats af moet gaan vraag ik me af. De kracht van Marktplaats lag in de eenvoud en toegankelijkheid, ze zijn echter nooit sterk geweest in techniek en innovatie. Iets waardoor Speurders.nl nu snel terrein kan winnen op deze markt.

ReindeR Rustema

@ A Treur Ik stel een ander business model voor dan die kabelkrant die je noemt (in oktober 2001 failliet gegaan lees ik). Die kabelkranten bestonden bij gratie van de ruimte die de Mediawet laat voor commerciële televisie als de beelden niet bewegend zijn. Dus probeerde men aandacht te werven met gratis nieuws en door te verkopen aan adverteerders, het klassieke model.  Marktplaats werft geen aandacht om door te verkopen maar verdient aan SMS inkomsten, meer/blijvende aandacht voor de website en mogelijk betaling van kabelnetwerken voor deze prachtige content. Adverteerders worden zo ook gestimuleerd een foto bij de advertentie te plaatsen. Want je moet het vooral zien als entertainment lijkt me. Die kabelkranten waren maar matig entertainend.  Verschil is ook dat Marktplaats het erbij doet in tegenstelling tot genoemde kabelkrant. Alle content is er al, hoeft alleen maar gerecycled te worden. Een beetje experimenteren met extra inkomsten eruit is dan verleidelijk. Bijvoorbeeld bij de advertenties waarvoor 6 euro betaald wordt (200+ in waarde), daar is al een geldoverdracht aan Marktplaats. Als men dan wat meer betaalt verschijnt de foto vaker in de random diashow (waar *alles* in voorbijkomt, dat is wel cruciaal). Hoe meer je betaalt, hoe vaker de foto voorbijkomt. Maak je in 1 keer 10000 euro over aan Marktplaats dan verschijnt je plaatje om en om. Random plaatje-jouw plaatje-random-jouw etc. Maar wel belangrijk is dat de typische vrijmarkt rotzooi ( <200 euro) ook random voorbij blijft komen, want plaatjes van veel betalende adverteerders vervelen heel snel. Het moet afwisselend blijven, entertainment.  Volgende stap is om per kabelnetwerk ook de advertenties voor te selecteren die bij de regio horen. Adverteerders geven immers plaats en provincie aan bij het opgeven van de advertentie. Persoonlijk lijken me de advertenties uit het hele land het leukst, maar daar kan wat mee geëxperimenteerd worden. Bepaalde categorieën (per post te versturen) artikelen wel, maar onroerend goed weer heel lokaal. Hoewel de prijzen van huizen elders in het land ook boeiend zijn om naar te kijken… Lastig.

harry steenkamp

Teletekst is een uitermate serieus medium,maar met beperkte grafische mogelijkheden. Deze combinatie geeft weer een nieuwe dimensie aan speurders.nl en naar mijn mening moet je medium onafhakelijk dit neer kunnen zetten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond