Deel dit artikel
-

Ilse: Web-log voorlopig niet winstgevend

Het eerder dit jaar door Ilse overgenomen Web-log hoeft voorlopig niet winstgevend te worden. Dat zegt manager Michiel Houben van Ilse Media. “We zijn voorlopig al blij als we het kostendekkend krijgen. Geld verdienen met weblogs blijft namelijk een moeilijke zaak.”

Hoewel het moeilijk geld verdienen is Ilse voorlopig niet van plan om van Web-log een betaalde dienst maken. Gisteren maakte Ilse bekend dat Web-log ruimte biedt aan in totaal vijftigduizend weblogs. En dat zij samen dagelijks inmiddels meer dan één miljoen pageviews van bezoekers trekken.

Volgens Houben wordt er nu aan een nieuwe versie van Web-log gewerkt waarbij het makkelijker wordt om commerciele diensten rondom de dienst te zetten. “Winst hoeven er niet direct op te maken, maar het mag ook niet zo zijn dat we er te veel toeleggen.”

Google plaatst bij weblogs op Blogger.com bijvoorbeeld tekstadvertenties. Volgens Houben is nog niet duidelijk of Ilse uiteindelijk ook naar een soortgelijk model toe wil. “Daar zijn we nog niet uit. Er zijn natuurlijk altijd mensen die niet willen dat er van buiten invloed wordt uitgeofend op datgene zij publiceren. Aan de andere zijn er ook mensen die net een baby hebben gekregen en die er geen moeite mee hebben dat er een advertentie van Zwitsal op hun weblog staat. Zoals ik al zei, daar zijn we nog niet uit. Wel is duidelijk dat rondom Web-log andere diensten van Ilse gepositioneerd zullen worden. Momenteel kun je op onze weblogs nog geen foto's zetten. We hebben wel een eigen fotodienst. Ik kan me zo voorstellen dat mensen die wel graag foto's op hun weblog willen zetten, daar best iets voor willen betalen. Aan dergelijke diensten moet je denken.”

Houben voorspelt verder dat Web-log.nl verder in populariteit zal groeien: “Binnenkort komen we met nieuwe features die het ‘bloggen’ nog aantrekkelijker maken. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat de volgende mijlpaal hebben bereikt: meer dan 250.000 unieke bezoekers per dag.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Guichelaar

Bij mijn weten plaatst Blogger geen tekstadvertenties op de weblogs van haar gebruikers. Gebruikers worden in het Dashboard (controle paneel) wel aangemoedigt om dat te doen. Overigens is dan een deel van de Adsense opbrengsten voor de weblogger zelf, vandaar dat veel gebruikers er voor kiezen om de Adsense code in hun template te plaatsen. Heb je een populaire weblog, dan kun je hier nog een leuk centje aan verdienen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond