Deel dit artikel
-

Nieuwe Playstation erg gewild in Japan

De nieuwe Playstation Portable (PSP) lijkt een hit te gaan worden in Japan. Een beperkte oplage van 200.000 exemplaren was gisteren binnen een mum van tijd uitverkocht. Dit weekend beleeft de nieuwe game console zijn officiele premiere in Japan. De lancering van de nieuwe Nintendo, de Nintendo Dual Screen, was onlangs ook al zo'n succes in Japan.

De Playstation Portable (PSP), waarop behalve spelletjes ook films en muziek afgespeeld kunnen worden zal begin volgend jaar ook in Europa en Nooord-Amerika te koop zijn. Hoewel de PSP nu al een groot succes blijkt te zijn is Sony niet van plan om het target van 500,000 verkochte PSP's tegen eind 2004 naar boven bij te stellen.

Verder zei een woordvoerder van Sony tegen CNN dat het electronicabedrijf nu al overweegt om de productie van de PSP op te schroeven, maar dat dat moeilijk zal worden omdat er al afspraken zijn gemaakt met leveranciers over hoeveel componenten er wanneer geleverd zullen worden en daar valt volgens Sony moeilijk van af te wijken.

Sony hoopt aan het einde van het eerste kwartaal volgend jaar (31 maart 2005) 3 miljoen PSP's te hebben verkocht. De PSP (verkoopprijs 188 dollar) is tien dagen na de Nintendo DS de verkoop ingegaan. De DS beschikt over twee schermpjes en is iets goedkoper dan de PSP. Analisten verwachten dat beide gameconsoles goed zullen verkopen tijdens de feestdagen.

Nintendo heeft een lichte voorsprong op de concurrent. Het lanceerde Nintendo DS al op 21 november in de VS en op 2 december in Japan. Het hoopt voor het einde van het jaar 2,8 miljoen eenheden te verkopen, 40 procent meer dan waar het aanvankelijk vanuit ging. En tegen 31 maart volgend jaar moeten er 5 miljoen DS's verkocht zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond