Deel dit artikel
-

Lycos sluit Nederlandse vestiging

Lycos zal het Nederlandse kantoor opdoeken. In totaal gaan er vijftien arbeidsplaatsen verloren, voor acht mensen in vaste dienst volgt gedwongen ontslag. Lycos wil op kosten besparen en zal de Nederlandse markt vanuit de Duitse hoofdvestiging bedienen.

“We blijven in Nederland actief”, zegt directeur John van Vroenhoven van Lycos Nederland. “De Nederlandse portal gaat verder. We zoeken voor sales nu een wederverkoper. Gesprekken daarover zijn nog gaande.”

Met de reorganisatie, die meerdere Europese landen treft, wil Lycos 30 miljoen euro besparen. Er gaan in totaal 200 arbeidsplaatsen verloren, zegt Van Vroenhoven. “Met de huidige kostenstructuur duurt het tot 2007 voordat we break-even worden. Na de reorganisatie verwachten we eind 2005, begin 2006 dit punt bereikt te hebben.”

Lycos is fiscaal gevestigd in Nederland, daaraan verandert niets, zegt Van Vroenhoven. Ook aan de huidige vestigingsplaats van de business-units hosting en communities wordt niet getornd. Deze zijn respectievelijk gevestigd in Parijs en Kopenhagen. De technische ondersteuning is inmiddels voor een deel verplaatst naar Armenië, die 'outsourcing' zal zich nog verder uitbreiden.

Bij Lycos in Haarlem waren vijftien mensen werkzaam. “Een deel van de functies is al via het niet opvullen van nieuwe vacatures komen te vervallen. Ook zijn enkele tijdelijke contracten niet verlengd. Voor acht mensen in vaste dienst volgt ontslag.” Mogelijk dat er voor enkelen plek is op het Europese hoofdkantoor in Duitsland, zegt Van Vroenhoven.

Deel dit bericht

5 Reacties

ElMariachi

toch jammer dat Nederland toch weer te klein blijkt voor een eigen vestiging van een dot-com..Jammer vooral voor de mensen die nu al 3 jaar aan het knokken waren want het ging al een tijdje minder met Lycos… 

Edwin

Lycos dicht….Ik had al nooit begrepen hoe ze geld gingen verdienen. Zou er iemand nog in een business model geloven rond om een portal / community ? Of is dit het laatste zeepbel die nog moest ontplofffen 

alexander d

Jammer…. Ipv van afdelingen te sluiten misschien eens het business model herbekijken. Wat gaan ze anders doen als het vanuit Armenie niet meer lukt? Naar afrika verhuizen?:-) Portals/Communities kunnen wel degelijk financieel interessant zijn als ze goed beheerd worden.

Muijtjens

Hoeze jammer dat de hele handel dicht gaat? Ik probeer nu al weken om een antwoord te krijgen maar helaas, het contact met de betalende klant is minder dan……. Je bestaat gewoon niet voor hun. Het enige contact wat je met hun kunt krijgen is een automatisch bericht dat je binnen 48 uur iets van Lycos zult horen maar helaas, tot op heden nog niets. Lycos sluit haar deuren in Nederland en ik neem per vervaldatum een nieuwe provider die wel weet hoe ze de klanten moet beantwoorden.

Herman Kamp

Dat krijg je met incompetente mensen aan het Nederlandse roer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond