Deel dit artikel
-

Oprichters Clockwork opgestapt

De oprichters van Clockwork (Bernhard van Oranje, Paul Mol en Menno de Jong) zijn opgestapt bij het bedrijf. Sinds 1 januari is de dagelijkse leiding volledig in handen van Bart Termorshuizen. Van Oranje, Mol en De Jong blijven wel als adviseurs verbonden aan Clockwork. Samen werken ze aan een nieuw bedrijf.

Paul Mol bevestigt het vertrek van het drietal vanaf zijn vakantie-adres in Egypte. “De onderneming is in een nieuwe fase beland. Wij hadden het gevoel dat ons werk erop zat. Het werd weer tijd voor iets nieuws. We hebben dit negen jaar gedaan en ik denk dat we iets goeds hebben achtergelaten. Clockwork is nu sterk genoeg om op eigen benen te staan.”

Van Oranje, Mol en de Jong blijven actief via hun investeringsvehikel Vondel Capital. Daarmee investeren ze in veelbelovende jonge bedrijven. Onlangs hebben ze een belang genomen in Anachron, een bedrijf dat is gespecialiseerd in e-billing (het digitaliseren van de debiteuren- en crediteurenstromen).

Verder heeft het drietal plannen om weer een nieuw bedrijf te beginnen. Wat dat voor bedrijf moet worden, wil Mol nog niet kwijt. “We hebben daar wel een aantal ideeën over, maar wat we precies gaan doen, wil ik nu nog niet kwijt. Wel zal het bedrijf actief zijn op het gebied van nieuwe media.”

“We willen in ieder geval niet gaan concurreren met Clockwork. Dus in die hoek moet je het niet zoeken. Bovendien blijven we verbonden aan Clockwork,” zegt Bernhard van Oranje.

Clockwork werd in januari 2003 overgenomen door automatiseerder Ordina. Het moest de positie van Ordina versterken op het gebied van CRM en e-business. Clockwork heeft klanten als Achmea, Bacardi, Coca-Cola, Citroën, L’Oreal, Voetbal International en Wehkamp. En onlangs wist Clockwork ook het ministerie van Defensie binnen te halen als klant.

Clockwork werd in 1996 opgericht en telt 150 werknemers. Het bedrijf werd in 2000 al eens verkocht aan Achmea-onderdeel Scaramea, maar via een management buy out kochten de oprichters hun bedrijf in 2001 alweer terug. Het bleef zelfstandig tot 2003 toen Ordina zich dus meldde.

In een interview medio 2004 met Emerce zei Bernhard van Oranje dat het drietal voorlopig geen reden zag om op te stappen. Op de vraag of het als leidinggevende niet leuker is dan een eigen bedrijf te runnen antwoordde Van Oranje toen: “Bij Achmea waren we ook bijzonder vrij, net als nu. Het was voor Achmea een heel andere tak van sport waarin we ons bewogen. Ordina is groot geworden door acquisities en er is een sterk ondernemende cultuur.”

Deel dit bericht

2 Reacties

dnhk

kijk clockwork toont aan dat je wel degelijk kunt overleven als IT bedrijf. Met de voeten op de grond en een duidelijke visie is dus veel mogelijk. Ik ben erg benieuwd wat de heren gaan doen.

ElMariachi

De drie heren tonen aan dat het goede ondernemers zijn die weten wat er nodig is om hun bedrijf draaiende te houden (over laten nemen, terug kopen, weer over laten nemen en dan laten uitkopen). Clockwork op zich had het anders niet gered…. (althans dat is mijn stelling)… en dat hoeft tegenwoordig ook niet meer. Vandaag de dag is het juist een teken van visie en focus om partnerships te creeren.Daarmee is Clockwork een stapje voor geweest op de concurrenten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond