Deel dit artikel
-

Europese campagne Nintendo DS naar Nederlands bureau

Het Nederlandse Mediamonks gaat vanaf medio maart de Europese online campagne voor de Nintendo Dual Screen (DS) verzorgen. Het is de grootste reclamecampagne van Nintendo in Europa dit jaar.

De campagne van Nintendo rondom de nieuwe gameconsole zal verder ondersteund worden door tv, radio en print-uitingen in heel Europa. “MediaMonks mag zich bezig gaan houden met de website en alle Europese online marketing activiteiten rondom de lancering van de nieuwe console,” legt Victor Knaap van Mediamonks uit. De Europese campagne van Nintendo wordt afgevuurd op de landen Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Italië en Spanje.

Volgens Mediamonks koos Nintendo opnieuw voor het Hilversumse bureau vanwege de creatieve ideeën. MediaMonks verzorgde de afgelopen jaren reeds verschillende andere Europese online product- en gamereleases voor Nintendo waaronder: Game Boy Advance Tribal Edition, Zelda, Final Fantasy en de onlangs volledig vernieuwde Mario Portal.

“Bedoeling is dat de website de bezoeker een interactieve wereld zal binnenslepen waarin de unieke features van de console uitgebreid worden belicht,” zo stelt Knaap. De campagne wordt geënt op de kritische 16 jarige doelgroep. MediaMonks wil daarom met iets unieks te komen. Speciaal voor deze opdracht is Manuel Dahm, een van ‘s werelds bekendste flash ontwerpers erbij gekomen om het team te versterken, vertelt Knaap.

De Nintendo DS wordt eind maart 2005 in Europa gelanceerd. Rond die tijd zal ook de online campagne van Mediamonks start gaan. De Nintendo DS werd op 21 november in Noord-Amerika en op 2 december in Japan gelanceerd en is in deze landen inmiddels redelijk succesvol. Alleen al in Noord-Amerika werden binnen een maand meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht in de winkel. In Japan is de verkoop van de console inmiddels de 1 miljoen exemplaren gepasseerd.

De Nintendo DS zal in Europa vanaf half maart in de winkels liggen en de campagne zal net voor die tijd online te zien zijn. De Amerikaanse site is reeds een paar maanden geleden opgeleverd door de bekende Canadese webbouwer Blast Radius.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond