Deel dit artikel
-

Ontslagen bij Ilse Media Groep

Ilse Media Groep is bezig met een reorganisatie en gaat personeel ontslaan. Directeur Paul Molenaar zegt dat "minder dan tien" vaste krachten hun baan zullen verliezen en dat van "een aantal" tijdelijke krachten het dienstverband niet wordt voortgezet. De nieuwe zoekmethode van Ilse, die woensdag officieel wordt gepresenteerd, houdt geen verband met kostenbesparingen, aldus Molenaar. "Die conclusie klopt niet."

Ilse Media Groep is verantwoordelijk voor ondermeer zoekmachine Ilse , nieuwsdienst NU.nl , Startpagina.nl en VrouwOnline . Sinds de overname van VNU Tijdschriften Groep door de Finse uitgever Sanoma is Ilse Media Groep voor zestig procent eigendom van Sanoma. Bij Ilse Media Groep werken ongeveer honderdtien mensen.

"Reorganisatie vind ik een te zwaar woord", reageert Paul Molenaar. Hij zegt dat samen met Sanoma bekeken wordt welke activiteiten onder de paraplu van Ilse Media Groep worden opgezet en welke meer onder verantwoordelijkheid van Sanoma. "Over een maand zijn we daar wel uit." Oorspronkelijk was Ilse Media Groep binnen VNU verantwoordelijk voor het verzorgen van de online uitgaven van de diverse titels. "De vraag is nu of een website voor elk merk wel commercieel interessant is", zegt Molenaar. "We bekijken momenteel voor welke titels we alleen de techniek zullen verzorgen, de rest komt dan in handen van Sanoma."

Het samenvoegen van de diverse onderdelen van Ilse Media Groep, in een pand in Amsterdam, kreeg begin dit jaar zijn beslag. Volgens Molenaar wordt nu bekeken hoe er "op overhead bespaard kan worden". Dit betekent dat er binnen het management posities komen te vervallen, maar ook onder het overige personeel. Molenaar zegt dat er "minder dan tien" vaste krachten ontslagen worden en "een aantal" tijdelijke krachten geen nieuw contract krijgt aangeboden. Over het precieze aantal ontslagen kon hij zich nog niet uitlaten.

Woensdag presenteert Ilse zijn vernieuwde zoekmachine. De zoekresultaten worden straks voor een belangrijk deel door redacteuren samengesteld. Eerder was Ilse in gesprek met ondermeer het Noorse bedrijf Fast over het nemen van een licentie op hun zoektechnologie, maar het overwoog ook om met Google in zee te gaan. Is de manier waarop Ilse het nu wil doen ook een vorm van kostenbesparing? Molenaar: "Die conclusie klopt niet. De deal met Fast zou een slechte deal zijn geweest. We vroegen ons af wat de Ilse-gebruiker aan voordeel zou behalen via de techniek van Fast en wat dit ons zou kosten."

Fast wordt toch geroemd om zijn zoektechnologie? Molenaar: "De techniek is ook prima, maar het gaat erom dat wij met onze nieuwe methode ook zoekresultaten kunnen presenteren die even relevant zijn." De 'technische zoekmachines' worden volgens Molenaar om de zoveel tijd afgewisseld door partijen die een nog betere zoekmethode hebben ontwikkeld. "Je moet dan telkens overstappen op de nieuwste sexy zoekmethode. Wij willen de kern van onze zoekmachine zelf in handen houden. Bovendien kost het zelf opzetten en onderhouden van een zoekmethode evenveel geld als het onder licentie in gebruik nemen van de techniek die door een ander is ontwikkeld."

Deel dit bericht

1 Reactie

Piet

Lijkt me duidelijk dat de ontwerpers van de "nieuwe" zoekmachine ontslagen worden. Wat een onoverzichtelijke bende.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond