Deel dit artikel
-

Lost Boys overgenomen door IconMedialab

UPDATE. LostBoys gaat samen met het Zweedse internetbedrijf IconMedialab. Beide partijen hebben gisteren een overeenkomst ondertekend. De CEO van IconMedialab, Rens Buchwaldt, zal het geheel gaan leiden. Roel Pieper wordt voorzitter van de raad van commissarissen.

Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf, waarvan de naam nog niet bekend is, zal in Amsterdam worden gevestigd. De CEO van Lost Boys, Michiel Mol, neemt zitting in de raad van commissarissen. Ook blijft hij actief als strategisch adviseur. De voorgestelde voorzitter van de raad van commissarissen is Roel Pieper. Hij schuift door van zijn huidige positie als voorzitter van de raad van toezicht van Lost Boys.

De overige plaatsen in de raad worden ingenomen door Dieter Pöhlmann, nu bestuurslid bij Lost Boys, Jesper Jos Olsson en Tim Nicholson, beiden bestuursleden bij IconMedialab. Een laatste, nog openstaande post, zal door Lost Boys worden ingevuld. Mol stelde in een reactie verheugd te zijn over zijn nieuwe rol. Hij vindt niet dat hij een stap terug heeft gedaan. "Lost Boys vervult vier van de zeven plaatsen in de raad bij Icon. Via Red Valley word ik bovendien de grootste aandeelhouder in het nieuwe bedrijf. Ik voel mijzelf meer ondernemer dan manager. In mijn nieuwe rol heb ik de kans me in te zetten op innovatief gebied. Dat is waar ik goed in ben", aldus Mol.

Volgens de overeenkomst neemt IconMedialab International AB Lost Boys NV volledig over, in ruil voor dertig miljoen aandelen Icon. Ter versteviging van de financiële basis doet het beursgenoteerde Icon een aandelenuitgifte voor de huidige aandeelhouders ter waarde van twintig miljoen euro. Red Valley, een bedrijf dat verbonden is aan Michiel Mol, is reeds een belangrijke aandeelhouder in IconMedialab. Deze partij zal de fusie ondersteunen met maximaal tien miljoen euro. Als de fusie is voltooid zal Red Valley naar verwachting een belang houden van veertig procent in het nieuwe bedrijf. Een derde geldbron is een lening van 7,5 miljoen euro, die eveneens door Red Valley verstrekt zal worden.

De gefuseerde partners hadden teruggerekend een omzet in het derde kwartaal van 33 miljoen euro. Het gezamenlijke personeelsbestand telt aan het einde van het jaar 1500 personen, verdeeld over zestien landen.

Het nieuwe bedrijf moet medio 2002 een positief operationeel resultaat behalen. De fusie zal hieraan bijdragen door synergievoordelen en kostenbesparingen, stelt de directie van Lost Boys in een persverklaring. Volgens Mol onstaat met de overname de meest internationale speler op het gebied van webtechnologie. "De grootste van Europa in elk geval. Onze kennis, ervaring en klanten zijn perfekt aanvullend", aldus Mol.

In tegenstelling tot Lost Boys is IconMedialab niet actief op het gebied van games. Volgens Mol zal deze activiteit zeker worden voortgezet, hoewel hij toegeeft dat er op dit moment nog geen winst mee wordt gemaakt. "Welke rol Games zal krijgen moet nog duidelijk worden, maar we gaan er zeker mee door. We hebben net een aantal grote contracten afgesloten."

Deel dit bericht

58 Reacties

Niels

"Het nieuwe bedrijf moet medio 2002 een positief operationeel resultaat behalen. De fusie zal hieraan bijdragen door synergievoordelen en kostenbesparingen". Waar kennen we dat van? Ik zet er een kratje bier op dat er WEER mensen uitmoeten bij Lost Boys! Wie doet mee?

Gerard Wenke

Mag ik een suggestie doen voor de nieuwe naam? IconMediaLabLostBoysMVLGNetcastMetaDesignafgekort iconmedialab…

Mark-Jan Harte

Roel Pieper als voorzitter RvB? De kwaliteiten van Roel zijn bekend; waarom hem dan in zo'n belangrijke positie zetten?

oscar

Na de vele mislukkingen van Iconmedialab … nu een nog grotere blunder.. Iconmedialab heeft de afgelopen maanden bewezen te underperformen en met name het kantoor in Nederland is roekeloos aangepakt. Dit kantoor heeft geen enkele inbreng en werkelijk toegevoegde waarde, waarom dan de zogenaamde 'overname' door Iconmedialab van LB? Onbegrijpelijk! Lost boys doet er goed aan het kaf van het koren te scheiden en verder te gaan met de eigen reeds bewezen formule die _i.t.t. Iconmedialab_wel zal werken. Daar blijft het een veel te mooi bedrijf voor. LB: ga zo door en saneer de nieuwe organisatie grondig! Iconmedialab: jammer… maar het doek valt nu eindelijk toch… bewezen incompetentie wordt nu eindelijk afgestraft!

BarbieBOy

hehe, werken we dadelijk niet allemaal voor icon of lb als het zo doorgaat?

Ex IconMediaLab medewerker

Check de IconMedialab {shareprijs; http://www.iconmedialab.com/investor/financial_information/applet_en.html }. Het gaat goed…..

rollo

Uit het persbericht op http://www.iconmedialab.com: "Lost Boys, founded in 1993, has approximately 500 employees …" en "IconMedialab deploys some 1100 employees …" en opgeteld levert dat bij hun: "… and by year end the group will have a staff of around 1500 people …" op. oftewel: fusie-rekenen voor beginners!

Nils

Mark Jan: Goed lezen, een Raad van Bestuur is wat anders dan een raad van Commissarissen…

Paul van Keep

Volgens mij is dit een hele dure sigaar uit eigen doos… Red Valley verschaft max Eur 17.5M aan nieuw kapitaal aan IconMedialab terwijl vervolgens Lost Boys overgenomen wordt voor Eur 10M. Er moet dus gewoon een heleboel bij. En dat terwijl met een verwachte jaaromzet van Eur 90.000 per kop het toch marginaal winstgevend zou moeten zijn. Het is maar goed dat pa Mol diepe zakken heeft.

Paul van Keep

Correctie op de overnamesom: Het moet ongeveer Eur 13.9M zijn. Maar dat komt allemaal in de vorm van aandelen Iml terwijl er Eur 17.5M aan cash in gaat. Ik krijg er geen warm gevoel bij.

Donders

Wie neemt wie eigenlijk over? IconMedialab geeft Lost Boys-owners 30 miljoen aandelen (volgens Paul een waarde van totaal 13,9 miloen Euro). Red Valley koopt daarenboven nog eens voor 10 miljoen Euro extra aandelen, en leent de nieuwe combinatie 7,5 miljoen Euro. Nou ben ik benieuwd wie de belangrijkste aandeelhouder van het nieuwe bedrijf wordt.

William

"De naam Lost Boys komt mogelijk te vervallen" : quote uit het originele persbericht… Waarom zo'n sterk merk "weggooien"? Het is zo ongeveer het bekendste multimedia-merk voor de mens die de Emerce NIET leest. Zoveel moeite gedaan om die naam de pushen en nu wilt men die mogelijk te grabbel gooien? Laten ze daar maar ff over nadenken.

Peter van Gazen

Interessant verhaal. Zou leuk zijn om alle financiële stromen eens nader te bekijken en de eigenaren van Red Valley onder de loep te nemen. Heeft Papa Mol er misschien iets mee te maken? Verder nog een opmerking: op elke site zie ik staan dat Roel Pieper voorzitter van de raad van bestuur wordt, alleen op hyped.nl zie ik staan dat hij voorzitter dan de raad van commissarissen wordt. Dat is nogal een verschil. Wat is het nu? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij de boel dagelijks gaat leiden.

Frank Braton

Als alle (bijna) ex-medewerkers van LB, NP, MM, Va enz. nu eens de koppen bij elkaar staken en gaan produceren zoals het moet en beginnen met kostenbeheersing i.p.v. dure sponsoring, wagenparken en huisvesting dan komt er misschien toch nogmeens een 'echt' Nederlands designbureau van de grond. Roel heb je echt niet nodig om te calculeren hoe je winstgevend kan worden. Dat is een formule die je op de achterkant van een luciferdoosje kan doen.

Mark-Jan Harte

Nils: met mijn leesvermogen is niets mis, vanochtend stond er toch echt in het artikel dat Roel in de RvB zou komen. Nu is dat veranderd in RvC; inderdaad nogal een verschil. Verzoek aan de redactie: als u artikelen wijzigt, gaarne een vermelding daarvan. Anders krijg je situaties zoals deze. ————————Naschrift redactie Onze excuses voor het misverstand. Het ging om de aanduiding 'member of the board' wat aanvankelijk onjuist werd vertaald als'lid van de raad van bestuur'.

WB

Je kunt je inderdaad afvragen wie nou wie overneemt. Uit het artikel blijkt ondermeer dat: "Lost Boys vervult vier van de zeven plaatsen in de raad bij Icon." "Via Red Valley word ik bovendien de grootste aandeelhouder in het nieuwe bedrijf." Het lijkt er dus op dat IM door LB wordt overgenomen. Het enige vreemde is echter dat de overnemende partij (lees LB) wordt betaald voor de overname door de te overnemen partij (lees IM).

Paul van Keep

Over dat Member of the Board vs. Lid van de Raad van Commissarissen: De scandinavische landen hebben een systeem dat analoog is aan het Angelsaksische met een Board bestaande uit executive members (zeg maar de directie) en non-executive members (onze RvC). Zo te horen zullen Mol en Pieper non-executive boardmembers worden.Ik wou ook een poging doen om te achterhalen hoe het met Red Valley zit, maar die naam is bij de KvK niet bekend. Het is dus waarschijnlijk geen nederlandse vennootschap (Antillen?)

Paul van Keep

{Deze link; http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20010516/teksten/fin.iconmedialab.samen.mol.html } naar het Telegraaf archief geeft wat meer inzage in de verhoudingen Lost Boys/Red Valley.

Michiel Nieuwenhuijse

Ik las, en ik citeer: '"jammer… maar het doek valt nu eindelijk toch… bewezen incompetentie…" Het is LostBoys zelf die bewezen hebben incompetent te zijn! Hun formule werkte geensinds daar waar ze al bezig waren met sanering! Overname door Iconmedialab voorkomt een verder afdaling van het negatief spiraal waar Lostboys al reeds in vast zat. Als de spiraal omtrend de IT-markt zich voortzet dan zal ook Iconmedialab samen met Los Boys verloren gaan. In ieder geval minder 'fiets'rood op de straat.

Observerende Buitenstaander

Er is sprake van een ' reverse take-over': Icon koopt Lost Boys vanwege de beursnotering van Icon, maar lost Boys wordt leidend vanwege het betere resultaat. Conclusie: die 40% zegt niet alles. En de kop van dit artikel zou dus misschien anders moeten zijn. (ingekort door de redactie)

Een buitenstaander

Deze fusie lijkt mij logisch. Als buitenstaander lijkt mij dit een goede combi qua uitstraling, klanten, en omzet. Nog even integreren die handel en je hebt een heel mooi bedrijf in 2003 die mee mag doen in Europa.

E.V.

Teleurstellend hoe negatief er op dit bericht gereageerd en vooral gespeculeerd wordt. De marktsituatie is momenteel moeilijk en ja, er worden fouten gemaakt. We kunnen best trots zijn op een Nederlands bedrijf dat een internationale speler wil worden in de grillige en nog onvolwassen nieuwe media business. Ik heb veel respect voor deze ondernemers. Zij blijven zoeken naar de beste oplossingen om te kunnen overleven. Niet met woorden maar met daden. Daarom heb ik er vertrouwen in dat het gaat lukken.

kokkie

Het rookgordijn is compleet, maar niets is minder waar dan de kop van dit artikel. De volkskrant heeft het beter begrepen en beschreven.

Henk Cornelissen

De berichtgeving van planet internet is ook niet {mis; http://www.planet.nl/pmm/0,1674,101_1499_256559,00.html }.

Roy

Dat klinkt als Facing Facts / Adcore (Sweden) 1 jaar geleden. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat aflopen.

Bart ten Have

Elke dag kijk ik op deze site wie er nu weer onderuit gaat (ik bezoek de site ook voor echt interessant nieuws). De eerste 5 keer vormde zich nog een glimlach rond mijn mond als relatief kleine Multimedia producent. Inmiddels krijg ik de eerste klanten binnen die bij een failliete concurrent vandaan komen. Dit is een goeie zaak. Alleen lach ik niet meer om dit soort berichten. Diep triest en slecht voor de business.Er is 1 voordeel aan dit alles. Sinds een half jaar hoef ik mijn klanten niet meer uit te leggen dat ze bij ons op IKEA stoelen moeten zitten en ik nog steeds in een Astra rij. Eigenlijk heel simpel dus IKEA stoelen en maximaal een Opel Astra. Er zijn meer bedrijfstakken die hier al achtergekomen zijn.

Maarten

Het is inderdaad knap dat een NL-bedrijf zo sterk groeit in een nog onvolwassen markt. Maar lijkt het er bij Lost Boys nu niet sterk op dat de groei die men heeft doorgemaakt hen de das om doet? Wie neemt wie over? Een fusie vlak na een reorganisatie getuigt niet van een sterke organisatie.

Boy Lost

Het probleem is absoluut niet de markt of het idee achter de fusie. Op papier is het allemaal wel te verklaren. Het is de manier waarop tegenwoordig onder het beleid van de huidige board alles gaat. Het probleem is nl. dat die board maar één gedachte voor ogen heeft: geld. Het heeft niks met "bezieling", creatief zijn, "serious fun" of wat dan ook te maken. En die zaken waren wel hèt uitgangspunt voor het bedrijf. Help dat om zeep en je bedrijfscultuur is weg. Wat krijg je er voor terug? Een mentaliteit waar geen klant blij van zal worden. En hoe zit het met de ethiek van het bedrijfsleven? Hoe kan het dat ik hoor dat bij beide bedrijven er OR-leden zijn ontslagen? Hoe kan het dat ik hoor dat sommige (Ex-)Lost Boys een "zwijgplicht" opgelegd hebben gekregen? Dat zijn toch geen normale praktijken? Nee, mijn volgende werkgever is er een die op eigen kracht groeit en waar het motto "cash is king" niet wordt aangehangen maar waar "klein en competent" het motto is. En ja: die fusie zou best wel eens kunnen lukken ja. In het echte leven wordt zelfs incompetentie nog wel een beloond. Net als misdaad trouwens soms wèl loont.

Fox Mulder

Kijk, de grote denkfout die ze maken bij Lost Boys is dat ze willen concurreren met bedrijven als Cap Gemini en CMG omdat die steeds vaker grote projecten wegsnoepen. Om die concurrentie aan te gaan moet je zelf een soort CMG worden. Maar de vraag is of je dat wel wil. Sterker nog: ik denk dat ze er verstandiger aan doen om juist te benadrukken dat ze absoluut *niet* een bedrijf als CMG/Cap zijn. Bovendien: die bedrijven hebben er jaren over gedaan om te worden wat ze zijn. Benadruk nu juist je sterke kanten en geef aan waarom je voor bepaalde projecten wel bij de CMG's van deze wereld moet zijn en waarom je voor alle andere mooie projecten bij Lost Boys moet zijn. (Tenzij je geen sterke kanten hebt, maar dat kan ik me niet voorstellen). De fout die Lost Boys maakt is dat ze niet doen waar ze zelf echt goed in zijn, maar proberen te doen waar anderen goed in zijn. En dat zal ze de das om doen. It's the "Peter principle" in action!

Steef van der Grinten

Even realistisch: Michiel Mol krijgt 40% in het nieuwe bedrijf, dat vertegenwoordigt een waarde van enkele tientallen miljoenen guldens, natuurlijk staat er schuld tegenover, maar dan nog kan hij nooit zoveel vermogen hebben. Dus, er moet iemand geholpen hebben, en als ik dan {lees; http://www.hyped.nl/hyped/archives/00000227.htm } dat "papa Mol", namelijk Jan Mol die rijk werd bij Cap Gemini 520 miljoen heeft op de {Quote 500; http://www.equote.nl/quote500.asp }, tja, dan lijkt het me redelijk duidelijk allemaal.

Thijs Boots

Wat gaat er gebeuren met de "minder winstgevende" afdelingen van Lostboys zoals o.a Lostboys games & formula. Het lijkt mij toch hoogst onwaarschijnlijk dat deze afdelingen erg interessant zijn voor een nieuw bedrijf dat zich duidelijk meer richt op 'consultancy' dan het maken van videogames.De games tak van Lostboys heeft behoorlijk wat geld gekost de afgelopen jaren en heeft behalve bitter weinig producties afgeleverd ook nog nimmer "winst" gemaakt. Jammer dat waarschijnlijk een hele hoop mensen weer vroeg of laat opzoek moeten naar een andere baan. Wellicht toch maar weer informeren over het hoe en wat van een vakbondlidmaatschap haha..

Peter

Hoe de deal precies in elkaar zit vind ik het minst interessante deel van de discussie. De feiten zijn een stuk opwindender: het grootste nieuwe mediabureau van Europa vestigt zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Met een directie die niet alleen zegt te geloven in de toekomst van onze branche, maar ook daad bij woord voegt kunnen de 1500 werknemers zich de komende tijd concentreren op de dingen waar ze goed in zijn. Proficiat.

Sponsored by E-knip

Als ik het zo lees gaan vrijwel alle reacties over uiterlijkheden. Kan iemand me op geleverd =werk= van Lost Boys wijzen dat de betalende klant veel geld heeft opgeleverd of desnoods veel geld heeft bespaard? Ik vermoed dat men niet verder komt dan een "Lucky Shot" hier en daar of wellicht helemaal niets. Lost Boys is een van de vele "internet" bedrijven waarvan het werk totaal niet door de HTML spellingchecker komt en van dat soort kwaliteitsloze clubs moet de branche zo snel mogelijk af.

Stef Bos

We lezen: "Ik voel mijzelf meer ondernemer dan manager. In mijn nieuwe rol heb ik de kans me in te zetten op innovatief gebied. Dat is waar ik goed in ben", aldus Mol." Daaruit wordt wel duidelijk dat meneer Mol het managen aan anderen over laat en dat de fusie dus door die andere managers (lees: papa Mol, Roel Piepers, dhr. Van Adrichem) is voorbereid en en uitgevoerd. Maar wat precies meneer Michiel Mol doet? Ik lees verder: "Het nieuwe bedrijf moet medio 2002 een positief operationeel resultaat behalen. De fusie zal hieraan bijdragen door synergievoordelen en kostenbesparingen, stelt de directie van Lost Boys in een persverklaring." Ja sorry hoor, maar als ze er al niet eens in zijn geslaagd (tot nu toe) om ook maar een greintje synergievoordeel te behalen na een fusie met een aantal Nederlandse partners hoe willen ze dat in godsnaam dan doen met een buitenlandse partner erbij? Of kan iemand me een voorbeeld noemen van een synergie-voordeel dat ze nu hebben? Vergeet niet: er kwamen 4 bedrijven bij: MVLG (is opgeheven en verspreid over de vestigingen van LB) Netcast (is Business Solutions geworden), Media Del'Arte (is Business Solutions geworden) en Context Interactive in Den Haag (is opgeheven?). Aan de andere kant, zegt E-Knip: "(…)Als ik het zo lees gaan vrijwel alle reacties over uiterlijkheden. Kan iemand me op geleverd =werk= van Lost Boys wijzen dat de betalende klant veel geld heeft opgeleverd of desnoods veel geld heeft bespaard? Ik vermoed dat men niet verder komt dan een "Lucky Shot" hier en daar of wellicht helemaal niets.(…)" Ik denk – met alle respect – niet dat klanten als Postbank, ING Bank, Wegener, Audi, TPG, het ministerie van V&W enzovoorts met een club in zee gaan die alleen maar geld kost. Ze doen – of deden – dus (ooit?) iets goed. De vraag is: is deze fusie een noodsprong? Een vooropgezet plan (wat ik van sommige mensen hoor is dat ten tijde van de fusie ze al met Icon in gesprek waren)? En is het uiteindelijk een briljante zet of een kapitale blunder? Time will tell. Maar dat de "fun" over is, is wel duidelijk. En zoals zo vaak moet de laatste die aan de bar staat, de rekening betalen. Proost!

Green Mango

Mensen, waarom toch zo negatief? Zowel Lost Boys als Icon Medialab hebben geen geweldig jaar achter de rug. Als de heren directie fuseren terwille van hun eigen sharevalue en niet vanwege het te behalen resultaat, dan vallen ze binnen een half jaar toch wel door de mand. En dan zijn er weer 1500 man zonder een baan.Mocht het wel lukken dan zijn we in Nederland inderdaad een van de grootste interactieve media bureau's rijker, en dat kan nooit slecht voor de industrie zijn. Niet hekelen maar daden!

Markies

Mister E-knipt, Volgens mijn logica kun je er met een lucky shot niet meer vanaf komen als je 5 a 600 man in dienst hebt..Nu gaat het zelfs naar meer dan het dubbele aantal. Als je geen goed business model hebt en vertrouwen in je diensten en kennis… Waarom zou je de gok wagen? Maar misschien is er ergens een fout gemaakt in mijn denkproces en weet jij het beter…. Kijk eerst eens naar de websites van lost boys en bekijk de klantenlijsten voordat je vol van onwetendheid en zonder relevante kennis van zaken je mond opent…..

Observerende Buitenstaander

Sponsored by E-knip, Een onderbouwing……? Doe een snelle zoek op het web en je zult binnen luttele seconden je eigen beweringen onderuit gehaald hebben. Arrows, Big Brother, TPG, Anne Frank, Sterrekind, Postbank. Binnen 2 minuten enkele voorbeelden gevonden die aantoonbaar succesvol zijn. Noem mij een Nederlandse webbouwer met meer succesvolle "cases" in z'n portfolio. Nog even los van de stupide criteria die jij koppelt aan het al dan niet succesvol zijn van een webbouwer. Sponsored by E-knip, Mocht je zelf ook iets in die richting doen, dan graag je echte naam zodat mensen weten voor welk soort kwaliteit ze wel en niet bij jou dienen aan te kloppen….

randmobiel

Trouwe Emerce online-lezers weten toch dat e-knip niemand minder is dan Chefren Hagens. Bekend van het werkwoord 'chefren' wat iets betekent als…oneindig doorzeiken over een onderwerp van je verstand van hebt.Zie: http://www.yvra.nl/adresboek/details?132

Sponsored by E-knip

"Ik denk – met alle respect – niet dat klanten als … met een club in zee gaan die alleen maar geld kost." Wat heeft dat er mee te maken? Ik vraag om een een of liest meer klanten die _winst hebben gemaakt met een door Lost Boys verzorgde site_ liefst met minstens een spoor van bewijs. Als laatste liefst een grotere vervolgorder na succesvol afgerond eerder project. "Volgens mijn logica kun je er met een lucky shot niet meer vanaf komen als je 5 a 600 man in dienst hebt." Wellicht kan 'Green Mango' logica beter even laten liggen en gewoon beginnen met rekenen ( + – x : ). Met de tientallen miljoenen guldens die klaarblijkelijk in Lost Boys zijn gestoken samen met inkomsten verdient met de veel te dure sitebouw kun je makkelijk honderden mensen voor een paar jaar in dienst nemen. De vraag was dus: Is Lost Boys ook over-all economisch zinnig bezig? Mijn indruk is dat ze veel grote bedrijven van veel geld hebben geript en dat die bedrijven verder niet bar veel aan de gebouwde sites hebben. In mijn ogen zijn het stuk voor stuk folders, geen websites laat staan 'innovatieve websites'. Ik krijg nergens het 'Google, hier wordt ik goed en snel geholpen idee'. Meer: 'wat moet ik met die shit-flash en frames, weten die stakkers nu nog niet dat flash en plaatjes informatie niet vindbaar is via Google en ik zo niemand kan doorsturen naar een sub-pagina?' [Zeker, Lost Boys heeft aansprekende orders binnengehaald en het opgeleverde werk ziet er heel oppervlakkig gezien erg netjes en compleet uit.]

dennis

Beste sponsored… 1 ding er is meer in het leven dan google

schMerZbauM

Heeft Eknip Google-aandelen?Alsof vindbaarheid in Google het criterium voor een goede website is. Heb nog nooit zo'n vreemd argument gehoord. Grappig hoe Eknip een searchengine afzet tegen een corporate site. Appels en druiven vergelijken lijkt me. Als Eknip écht wat verder had gekeken dan had hij kunnen zien dat er veel goede projekten bij Lost Boys hebben gedraaid/draaien, projekten die ook vervolg hebben gekregen: Heineken, Anne Frank, Big Brother. Dommelsch etc. En Eknip gaat mij niet vertellen dat ik samen met mijn (ex)collega's bij LB 'folders' heb gebouwd. Lost Boys loopt voorop als het gaat om het professioneel aanpakken van projekten, of het nou gaat om innovatie, creatie of commercie. Misschien kan Eknip urls geven van zijn eigen projekten. Dan hebben we wat vergelijkingsmateriaal.

rob

Het roepen van 6 sites als voorbeeld dat een bedrijf het goed of slecht doet is voor mij niet een relevant. Als je een echt oordeel wilt over de kwaliteit (van het totale produkt) dan moet je het de klanten vragen, maar is geen bureau in deze markt die alleen maar kwalitatieve produkten kan opleveren.

Sponsored by E-knip

'Beste sponsored… 1 ding er is meer in het leven dan google' Als het over internet gaat: Jazeker, mail! en sites die je met Google kan vinden natuurlijk. 'En Eknip gaat mij niet vertellen dat ik samen met mijn (ex)collega's bij LB 'folders' heb gebouwd. Lost Boys loopt voorop als het gaat om het professioneel aanpakken van projekten, of het nou gaat om innovatie, creatie of commercie.' Waarom denk je dat je eruit ligt? Als je ook maar een beetje gelijk had was Lost Boys zo succesvol als je probeert het te doen voorkomen. Van mij mag je verder dromen maar het lijkt me dan niet raadzaam hier de discussie aan te gaan. Het succes van internet bestaat uit twee componenten: e-mail en het web. Voor het laatste zijn websites nodig, dat zijn geen spelletjesprogramma's of puzzels maar sites die goed door zoekmachines zijn te indexeren met een compatibel user-interface. Daardoor worden ze goed gevonden. 80% van de pagina's worden via zoekmachines gevonden en met een goed userinterface (geen frames, geen onnodig klikken, kan men er zonder leercurve wat vinden. Dat laatste voorkomt dat men naar een andere site in de door zoekmachines opgegeven lijst van links gaat. Lost Boys begrijpt wel wat mensen willen maar niets van internet. De klanten begrijpen ook niets van internet, valt ze op zich niet kwalijk te neme. Het valt de verkopers echter wel kwalijk te nemen dat ze een soort van doodlopende-weg-sites verkopen die niet meer zijn dan folders. 'Misschien kan Eknip urls geven van zijn eigen projekten. Dan hebben we wat vergelijkingsmateriaal. Voor een persoonlijke rel of zo? Laten we het even helder houden alsjeblieft. (Overigens, de E-knip-site http://www.e-knip.nl/ is wel een website en geen folder of zoekspelletje en draaide naar ze zelf zeggen na 3 maanden al geen verlies meer, het zullen geen miljoenenomzetten zijn maar wat geeft dat? Alles beter dan miljoenen verliezen of het geld van derden wegsmijten.)

toekijker

Ik benniet voor LB noch tegen E-knip. Maar om de logica maar in het hoenderhok te gooien.Gaarne geen; "ik vindt" met DT!Dat LB slecht en geld over de balk smijt, prima… maar het nederlands van E-knip zal mij als ondernemer er niet toe doen brengen bij hem mijn opdrachten neer te leggen.

Ate van der Meer

Sinterklaas bestaat! Wanneer we de overname bekijken vanuit het perspectief van de werknemers van zowel Lost Boys als IconMedialab dan moeten zij concluderen dat Sinterklaas wel degelijk bestaat. Een continue financiële injectie in een bedrijf dat in lengte van dagen nog niet over de rand van de beerput heen kan kijken, daar moet een ongekend strateeg achter staan? Of een persoon, die alles al bereikt heeft in zijn leven en er plezier aan beleeft om gezien te worden als de gulle gever. Mijn advies aan de medewerkers van Lost Boys en IconMediaLab, blijf je sinterklaas liedejes bestuderen en oefenen, jullie zullen ze nog vaak moeten zingen. Succes gewenst, De kerstman

schmerZbauM

vriend Eknip niet echt onder de indruk van uw gezever het volgende: 1.Heb zelden n ranziger site gezien dan de uwe. Amateurgeknip in de marge. Nu begrijp ik uw naam.2.Html-knippers als uzelf kunnen slechts dromen van betalende opdrachten.3. nogal logisch dat u geen verliest draait. U wordt op uw vochtige zoldertje gesponsord door het gak en uw vriendin die Eknip met een baan achter de kassa van de Aldi draaiende houdt,4.U heeft vast een snor.5.Ik heb zelf gekozen voor een andere job. Fijn uiteinde. Hopelijk n permanente.

dennis

Beste Sponsored by E-knip, Ik vraag me af, je hebt het erover dat 80% v/d bezoekers op een website terecht komt via een zoekmachine. Dit klopt inderdaad en om het nog specifieker te maken die 80% komt alleen van de grootste zoekmachines zoals google. Waarom is een site als e-knip dan zo slecht vindbaar in bijvoorbeeld google? Zoek op het woord "knipsels" en je zal e-knip pas vinden op resultaat pagina nr. 5 (zonder mooie omschrijving van wat men kan verwachten). De meeste mensen zullen echter niet verder kijken dan 3 pagina's, omdat men over het algemeen niet kan vinden wat men zoekt. Dat men de juiste info niet kan vinden komt mede door de zoekmachine maar nog meer door de gebruiker zelf. Ik ben van mening dat een website niet alleen bezocht zal worden door mensen via een zoekmachine maar nog meer omdat ze ergens een URL hebben gezien in een folder of wat dan ook. Combineer je communicatietools en gij zult de doelgroep beter bereiken. Greetz,

Chefren Hagens

Dennis schreef: "Ik vraag me af, je hebt het erover dat 80% v/d bezoekers op een website terecht komt via een zoekmachine. Dit klopt inderdaad en om het nog specifieker te maken die 80% komt alleen van de grootste zoekmachines zoals google. Waarom is een site als e-knip dan zo slecht vindbaar in bijvoorbeeld google? Zoek op het woord "knipsels" en je zal e-knip pas vinden op resultaat pagina nr. 5 (zonder mooie omschrijving van wat men kan verwachten)."  http://www.google.com/search?q=knipsels&start=40  We zijn het eens (al vind ik dat de vermelding verder wel netjes en concreet is). Die vermelding is min of meer toevallig te noemen. e-knip is op zich goed vindbaar via bijvoorbeeld Google en staat vrijwel altijd goed bovenaan. Enige weken geleden kwamen we er achter dat e-knip plots niet zo goed op "knipsels" kon worden gevonden. (Gek genoeg ook vergelijkbare diensten niet.) Wat e-knip betreft komt dat vooral omdat we overal de term "e-knipsels" hanteren. Daarop worden we uiteraard des te beter gevonden en de concurrentie zal wel waken om die term publiekelijk te gebruiken. We creeren daarmee indirect een geheel eigen pagina bij Google en alle andere zoekmachines. We hebben direct na die ontdekking een aantal maatregelen genomen waarvan je er 1 met een beetje geluk al had kunnen zien, als je bij Google op "knipsels" zoekt zie je rechtsboven een advertentie van e-knip. Mij is opgevallen dat die niet altijd wordt getoond, wellicht hadden we pech toen je keek. Verder gebruiken we nu links en rechts bewust heel soms "knipsels" zonder een "e-" er voor, dat was eerst "verboden".  http://www.google.com/search?q=e-knipsels  Onze advertenties bij Google zijn, net als al onze andere reclameactiviteiten waaronder dit schrijven hier, gemeten kostendekkend. +++chefren p.s. Het is zoals wellicht bekend allemaal niet perfect te sturen, op http://www.google.com/search?q=knipseldienst komen we netjes op een 2e positie (Google laat e- daar blijkbaar nog(?) wel weg). We hebben de site overigens nooit aangemeld, er is een tijdje geleden een vermelding geweest op de voorpagina van de webbouwer http://www.ii.nl/ daar komen alle zoekmachines zodanig vaak langs dat speficifiek opgeven niet meer nodig blijkt, ook de vermelding in het http://www.yvra.nl/ adressenbestand blijkt zoals klanten ons al hadden gemeld, erg effectief.

Dave

Chefren, het betreft hier een discussie omtrent Lost Boys dat is overgenomen door IconMedialab.Ik word een beetje moe van dat gezeur over je onbenullige mini knipdienstje.Ga toch sterretjes afsteken.

Kees H

Nu kunnen IL en LB het echt goed presterende bedrijf hectic illusions overnemen.die toko gaat als een tierelier: http://www.hectic-illusions.nl

Helder Steegje

Ik ben positief verrast over de aandacht die Lost Boys nog krijgt. Hebben jullie vacatures?

Vali Dator

Opdrachtgevers van Lost Boys en andere webbedrijven hebben de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een goede kwaliteit van de syntax van de gekochte sites af te dwingen.Daarmee kunnen alle verschillende versies van de webbrowsers (inclusief Microsoft's Internet Explorer en Netscape's Navigator) bevredigd worden.De moeder van het WWW, The World Wide Web Consortium in Zwitserland (www.w3.org), heeft een zogenaamde Validator gemaakt, zie http://validator.w3.org Door eenvoudig het adres (URI) van een bepaalde site of pagina op te geven kan gecontroleerd worden of (X)HTML correct geprogrammeerd is door de leverancier.Belangrijk is dat iedere (ook dynamische) pagina voorzien is van een declaratie van een "Natural Language" (bijvoorbeeld EN voor Engels), een "Character Encoding" (= welk "alfabet" wordt gebruikt) en een "Doctype" (= welke vrsie van HTML) door de leverancier (dat om lastige discussies te voorkomen).Pas als de melding "No errors found!" terugkomt kan u als koper er gerust op zijn dat u leverancier correct (X)HTML heeft getypt. Hoed u voor lieden die beweren dat dat niet nodig is en "het beter weten" of vage verhalen over de (marktpenetratie en presentatie door) webbrowsers.Vergelijking: een goed verhaal dient in correct Nederlands geschreven te worden!Presentatie door specifieke browsers is pas relevant nadat een correcte (X)HTML geleverd is.De sites van Emerce en (de klanten van) Lost Boys …. U raadt het al!

De overnemer

Kees H, Beetje flauw om zo jezelf onder de aandacht van LB te brengen. Je kunt ze beter rechtstreeks benaderen met je wens om overgenomen te worden.

Joke Bruijs

Wat is e-knip? Het jatten van content van andere sites middels het kostenloos gebruiken van andermans zoektechnologie en deze als duurbetaalde content doorverkopen aan argeloze eindgebruikers. Zodra de gebruikte sites en zoekmachines achter dit misbruik van onrechtmatig doorverkopen komen en de gemaakte kosten in rekening gaan brengen aan e-knip is het direct afgelopen met meneer. Zie als voorbeeld de papieren knipselkranten die hetzelfde is overkomen en jurisprudentie rond de NBLC LiteROM met Nederlandse literatuur. Chefren, je zult wat anders op die zolderkamer van je moeten bedenken!

Anti Vali Dator

Onzin Validator! De tool van The World Wide Web Consortium checkt alleen pure html en xhtml en geeft een foutmelding als er andere talen bij de html gebruikt worden, zoals Flash of zelfs Javascript. Zorg dus eerst dat je weet waar je over praat voor je algemene uitspraken doet.

Chefren Hagens

Joke: Niet liegen! Emerce: Dergelijke ongefundeerde laster niet accepteren. Anti Vali Dator: Onjuist, validator heeft geen moeite met bijvoorbeeld JavaScript in een webpagina. Neem bijvoorbeeld {deze pagina; http://www.alpheus.nl } met JavaScript. En haal hem door de {validator; http://validator.w3.org/ }. Geen foutmeldingen! Incorrect HTML is geen optie voor een serieuze website, de HTML code =moet= correct zijn, domweg omdat je niet weet met wat voor browser de klant gaat langskomen. Het groene boekje voor tekst, validator voor websites! De WWW-standaarden zijn er niet voor misbruik maar voor eenduidigheid. Mensen die IE-only websites maken schoppen de klanten met andere browsers direct in het kruis. Met stip nieuw aan de schandpaal in dit nieuwe jaar: {ns.nl; http://www.ns.nl/ }

Ronnie

Ik heb toch sterk de indruk dat Lost Boys (Dhr Mol senior) de europeese marktleider gaat worden op het gebied van internet. Met name het feit dat Mol senior de touwtjes in handen heeft spreekt mij erg aan. Deze man heeft samen met dhr van Oostrom in de jaren 80 Volmac uit de grond gestampt, hierbij hebben zij veel ervaring opgedaan in snel groeiende technologische markten. De opkomst van de internet technologie kent veel overeenkomsten met de opkomst van de software industrie in de jaren 80. Ook het financieel overgewicht wat de lost boys aandeelhouders in kunnen brengen spreek mij aan. Daar waar veel internet bedrijven voor additionele financiering bij de banken bot vangen koopt lost Boys vaak mooie bedrijven voor weinig. Ik kan niet beoordelen wat de kwaliteit van deze bedrijven is maar ik ben er wel van overtuigd dat je als je op dit moment over veel geld kunt beschikken heel goedkoop de krenten uit de pap kunt vissen. Tevens ben ik ervan overtuigd dat de Boys een sterke visie hebben en aan de hand van die visie hun acquisitie beleid uitstippelen. Door hun omvang een stabiele financieringstructuur zal LB een interessante partij worden voor alle multinationals die een leverancier willen voor hun internet activiteiten. Als je een grote nieuwe site laat maken, wat kapitalen kost, wil je immers wel een stabiele partner die niet in de loop van het project failliet gaat. Overigens begrijp ik uit alle verhalen in de media dat Red Valley door inbreng van LB 40% in IMlab krijgt, daarnaast had pa Mol ook 30% bij elkaar gsprokkeld. Vervolgens wordt de nieuwe aandelen emissie in eigen beheer uitgevoerd +/- 20%? hierdoor heeft de familie Mol gewoon weer 90% van de nieuwe company in handen. alleen is de nieuwe company wel een europeese topper in plaats van een nationale topper. Ik durf te wedden dat zij op afzienbare termijn dezelfde truuk uithalen en dan Agency.com kapen. Hiermee annexeren zij de nummer 1 positie in the US een hierdoor zullen zij van europese topper wereld topper worden!

Gideon Kiers

Even voor alle duidelijkheid: Niemand bij Hectic heeft onder de naam Kees een reactie geplaatst, noch is iemand hier bang om zn eigen naam te vermelden ('Overnemer').Nog niets gehoord van LB btw. 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond