Deel dit artikel
-

Philips: binnen twee jaar oprolbare display

Philips is al een tijd bezig met het ontwikkelen van een ultra-dun oprolbaar display. Als alles op schema blijft, zal binnen twee jaar met de productie ervan begonnen kan worden, zo heeft het electronicabedrijf bekendgemaakt. Dat zou betekenen dat de oprolbare electronische krant weer een stapje dichterbij is gekomen.

Prototypes bestonden er al lang, maar het meest recente model is de PV-QML5, een 5 inch oprolbaar scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels. Wanneer het niet gebruikt wordt, kan het worden opgerold.

Het display is monochroom (vier grijstinten) en heeft een 10:1 contrast-ratio Daarmee is het uitermate geschikt om bijvoorbeeld teksten vanaf te lezen. Lezen vanaf een dergelijk scherm moet hetzelfde gevoel gaan oproepen als lezen vanaf papier.

Oprolbare displays zullen vooral in mobiele apparaten worden toegepast – denk aan pda's enzovoorts waarin een groot scherm uitermate welkom is – maar die niet meer mogen gaan wegen.

Bron: Computer Idee

Deel dit bericht

1 Reactie

Afke

Vier grijstinten, da's natuurlijk nog maar het begin. Straks 256 en daarna 65000 kleuren. Maar ik ben vooral nieuwsgierig naar de refresh-snelheid. Kost het 'omslaan' van een pagina een seconde, of is het mogelijk om 25 frames per seconde te tonen zodat video mogelijk wordt? Hoe zit het met stroomverbruik en stroomvoorziening?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond