Deel dit artikel
-

KPN komt met hiptop

KPN gaat de hiptop, een apparaatje waarmee gemailed, gechat, gebeld en op internet gesurfd kan worden, binnen enkele maanden introduceren in Nederland. Dat zegt KPN-woordvoerder Steve Hufton op CeBIT in Hannover. De hiptop is bedoeld voor jongeren. KPN- jongerenmerk Hi gaat de hiptop namelijk op de markt brengen.

Het apparaat (in Amerika de Sidekick genoemd) kwam onlangs in het nieuws omdat de hiptop van glamourkoningin Paris Hilton werd gekraakt en haar gegevens (waaronder telefoonnummers van bekende sterren) daardoor op straat kwamen te liggen.

De hiptop (die overigens gebruik maakt van gprs) moet worden gezien als de Blackberry voor de consument en lijkt bij uitstek geschikt voor jongeren die zich willen onderscheiden ten opzichte van hun leeftijdgenoten. Een abonnement op de hiptop gaat bij KPN ongeveer 25 euro per maand kosten. Voor dat bedrag kan waarschijnlijk wel onbeperkt gesurfd en gechat worden.

KPN-dochter e-plus biedt in Duitsland al langer de hiptop aan, maar volgens Hufton gaat KPN in Nederland een nieuw type aanbieden: de hiptop 2. Hoeveel hiptops er in Duitsland verkocht zijn, kan Hufton niet vertellen. In Amerika (bij T-Mobile) en in Duitsland zit AOL instant messenger standaard op de hiptop geïnstalleerd, in Nederland wil KPN echter dat MSN messenger er standaard op komt. Daarover wordt nu met MSN gesproken. “In Nederland wordt MSN Messenger verreweg het meeste gebruikt en AOL im nauwelijks,” zo legt Hufton uit.

Deel dit bericht

21 Reacties

Jan

Ik heb sowieso nooit begrepen waarom dit apparaat al niet veel eerder door T-mobile in NL is aangeboden. In de VS leveren ze dit al een behoorlijke tijd. Is ook geweldig een allways connected device als ook de Blackberry. En nu gaat KPN ermee aan de haal…

Laurens

Een apparaat met deze naam gaat nooit een succes worden onder jongeren.

ron

Hiptop… wie gaat er ontslagen worden daar? Wat een naam… Ook fijn dat ze er standaard de virusmagneten op installeren, dat scheelt je een hoop zoekwerk. Maar goed, het idee is aardig. Alleen jammer dat de deals belangrijker lijken dan het uiteindelijke succes.

Robin

Helaas zit er geen bluetooth en wifi op. Dit apparaat is al sinds 2000 op de Amerikaanse markt verkrijgbaar. Sindsdien waren er steeds geruchten dat de SideKick ook naar Europa zou komen. Nu, 4,5 jaar verder is het eindelijk zover!

Joke Bruis

De Sidekick, da's toch dat ding van Paris Hilton, waar die foto's en nummers vanaf zijn gehaald? Ben benieuwd hoe KPN de beveiliging gaat regelen~!

Jasper

Ik heb er Vincent Evers mee zien spelen op iTrendz en dat zag er erg indrukwekkend uit. De 1e killerapp smartphone, beter laat dan nooit.

John

25 euro lijkt me te veel geld, zeker bovenop het maandabonnement voor de mobiele telefoon, want die vervang je hier niet mee.

willem

@joke, Voor zover ik heb begrepen is niet zozeer het apparaat van Paris gekraakt, maar is haar "geheime vraag" gebruikt om gewoon in te loggen. De naam van je hondje waarover je het in elk interview hebt is misschien niet zo´n groot geheim!

Ramses

Ik de US is het mogelijk een data-only abo te nemen. Ook bij KPN is het al langer mogelijk een data-only abo te nemen. Zal vast nu ook wel zijn… Ik neem deze gadget iig!

Ludo Bergkamp - Infospace Mobile

Belangrijke feiten die in het artikel ontbreken:- T-Mobile heeft de Sidekick II, na Amerika, deze week op CeBIT ook op de Duitse markt gelanceerd. 15 euro extra per maand (bovenop je spraak-abo), voor een data-bundel van 25MB.- Achter de Sidekick zit een speciale server (van Danger) waardoor je echt normale (!) websites kunt bekijken; die server beperkt het dataverkeer over het GPRS-netwerk, en maakt alles leesbaar op een klein schermpje. Zo hoeft de gebruiker dus niet meer met T-zones, I-mode enz. te surfen, en kan hij bij alle sites van de wereld – juist ook alles dat niet voor mobiel is aangepast. Lijkt mij een heel spannende ontwikkeling, want deze gadget is natuurlijk voor de real heavy users en die gaan dan dus niet meer voor mobiele content betalen?- maker van de Sidekick is Sharp uit Japan, maar op de exemplaren die T-Mobile in Duitsland verkoopt zit geen Sharp branding, alleen Sidekick II en T-Mobile.

Gerrit

Er gaan geruchten dat de Gizmondo ( http://www.gizmondo.com/ ) ook met een telefoon uitvoering komt. Dan is die wel veel "stoerder" dan de hiptop. Ook de naam…..

ik

pfff ja dat kan maarre,mensen zitten hier wel te wachten todat hij eindelijk uitkomt omdat hij in america al best wel lang uit is… en ik andere landen, 

Eline

Hmm, ik word onder "jongere" geplaatst, en heb zelf niet zoveel moeite met de naam Hiptop. Het had erger gekund.. maar iig wel veel beter.25 euro is wel te duur, vind ik.. als je dit onder 'jongeren' een rage wil maken, zal er denk ik toch wat af moeten. Verder vind ik hem helemaal top! Ik wil hem ook wel hebben, hehe.. ben sowieso al mobiel en internet verslaafd, dus dit zou een uitkomst zijn 😉

pokie

ik heb de hiptop nu al 3 maanden leuk ding voor te zien ,maar veel functies heeft die niet jammer genoeg . maar voor de rest is die wel oke ik vindt het alleen jammer dat er nog geen msn erop zit

lou

tja heb m ook .. idd niet echt veel functies maar hij iz wel dope..

asasd

En wat gaat die kosten zonder abonnement?

Yesni

Ik vind de hiptop wel erg mooi.. ik vind de Ipod ook leuk ..En ze zijn allebei erg duur de ipod heeft dan geen abo maar is als nog duur maar als je muziek kan luister op hiptop waaromm zou je dan een ipod kopen terwijl er meer kan? Misschien niet veel, maar meer dan met een ipod. Ik was dus zo dom en nu heb ik een ipod in plaats van een sickkick…

Olivier

Dat was dus de HipFlop of gaan ze dat ding nog lanceren?Lekkere marketing in ieder geval.

Tosti

Olivier, die hiptop wordt dus al een tijd verkocht bij kpn (kijk bij de HI sectie) hij is er in 3 uitvoeringen; de standaard, Brainpower's theme, een of ander modemerk en een meiden (vooral roze) uitvoering, de laatste is al enige tijd uitgverkocht. De reden waarom dat kreng geen hype is is simpel; de media heeft er geen aandacht aan besteed. Ik heb al enige tijd een Hiptop met een dataabo (via Tmobile UK) en het is een makkelijk ding. Helaas heb ik nog wel een aparte mobiel én een Ipod.. Sigh Dat moet makkelijker 😛

ietje

inmiddels zit er toch wel msn op?

christine

vindt het topkan niet meer wachtenben heel erg benieuwd!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond