Deel dit artikel
-

Ilse Media boekt winst over eerste drie kwartalen

Update Ilse Media Groep heeft de eerste drie kwartalen van dit jaar een nettowinst geboekt en verwacht ook heel 2002 met zwarte cijfers af te kunnen sluiten. Algemeen directeur Paul Molenaar toont zich voorzichtig positief over de ontwikkelingen op de internetmarkt en zegt veel te verwachten van nieuwe betaalsystemen.

Ilse Media Groep wil geen concrete winst- of omzetcijfers geven. Ook over de resutaten van de onderdelen van Ilse Media als Startpagina.nl, Ilse.nl en Nu.nl worden geen mededelingen gedaan. Paul Molenaar merkt wel op dat met zwarte cijfers voor dit jaar de doelstelling voor 2002, cashflow-positief te zijn, zou worden overtroffen. Molenaar noemt de winst een "gezonde basis voor verdere groei".

Molenaar verwacht "een gezonde groei" op de advertentiemarkt en is voorzichtig positief gestemd over de ontwikkelingen op die markt. Ook merkt hij op dat de sites van Ilse Media snel blijven groeien. Volgens de Ilse-directeur zullen de advertentie-inkomsten echter definitief op een lager niveau blijven dan drie jaar geleden. Daarom streeft hij ernaar meer dan de helft van de inkomsten uit andere bronnen dan advertenties te halen. Daarbij denkt Molenaar met name aan het vragen van geld voor "fun en contact in de meest brede zin van het woord, zoals chat".

Bovendien is Molenaar optimistisch over nieuwe betaalsytemen. Met de mogelijkheid van micro-payments zou het voor veel partijen aantrekkelijker worden in hoogwaardige diensten te investeren. "Deze diensten zijn vaak al succesvol bij geringe bijdragen van de consument", aldus Molenaar.

Molenaar zegt in een toelichting "in principe" een betaalsysteem te willen kopen dat "niet alleen op internet bruikbaar is". Hij noemt daarbij de namen van Moxmo en Mobile2Pay . Firstgate lijkt daarmee als kandidaat af te vallen. Ook is Molenaar naar eigen zeggen in gesprek met een derde partij, waarvan hij de naam niet wil noemen. Hij sluit ook niet uit met combinaties van de betaalsystemen te willen gaan werken om "in een gezamenlijke operatie de nadelen ervan op te heffen".

Ilse Media Groep heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het moest in mei een reorganisatie doorvoeren waarbij 31 van de 81 werknemers hun baan verloren. In oktober 2001 moest er ook al worden gesneden in het personeelsbestand. Ilse stopte met de exploitatie van de websites van de Sanoma-tijdschriften als VrouwOnline.nl en VTWonen.nl. "We zijn nu klaar met reorganiseren", antwoordt Molenaar desgevraagd.

Ook bepaalde de rechter deze week in een kort geding dat het ANP geen nieuwsberichten meer hoeft te leveren aan Nu.nl. Dat werd aangespannen na een conflict over het plaatsen van de headlines op andere sites.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim Haas

Winst voor of na belasting? Als het kan effe wat meer duidelijkheid. Wat heb ik er anders aan. Wie van de bv's heeft winst gemaakt? De holding of een werkmaatschapij?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond