Deel dit artikel
-

BBC: registratie personeelsadvertenties op internet

BBC De Media en Reclame Bank is gestart met de registratie van personeelsadvertenties op internet. In de eerste twee maanden van 2005 registreerde BBC bijna 122.000 vacatures op de belangrijkste banensites, zoals Monsterboard.nl, Jobnews.nl en NationaleVacaturebank.nl. Ter vergelijking: in die periode stonden in de dagbladen slechts 20.000 personeelsadvertenties.

Anderhalf jaar geleden heeft BBC ook al een groot aantal media toegevoegd aan de Personeels Advertentie Registratie (PAR). Door de toevoeging van de jobsites aan de registratie denkt BBC vrijwel de gehele personeelsadvertentiemarkt in Nederland in kaart te brengen.

In totaal werd er in de eerste twee maanden van dit jaar voor ruim 149.000 vacatures geadverteerd in de verschillende mediumtypen. De meeste vacatures werden geplaatst op jobsites: 122.000. In de dagbladen stonden bijna 20.000 vacatures en in de vaktijdschriften 5.000.

Ruim 15 procent van de geplaatste vacatures in alle mediumtypen in de eerste twee maanden van 2005 betrof functies voor verkoop & handel. Daarna volgen de functies voor administratief personeel en ict-functies met respectievelijk 13,9 procent en 13,6 procent. Van de vacatures voor verkoop & handel werd 81 procent geplaatst op internet, 15 procent in dagbladen en 2,5 procent in de vaktijdschriften. Vacatures voor administratief personeel waren vooral te vinden op vacaturesites (85 procent) en dagbladen (14 procent). Van de vacatures voor ict-functies werd 87 procent op internet geplaatst, 4,6 procent in vaktijdschriften en 5,2 procent in dagbladen.

Slechts één sector geeft voorlopig nog de voorkeur aan dagbladen boven internet voor het plaatsen van vacatures: het onderwijs. Ruim 53 procent van de vacatures voor functies in het onderwijs verschijnt in de dagbladen, terwijl de vacaturesites het moeten doen met ‘slechts’ 37 procent.

De Personeels Advertentie Registratie (PAR) van BBC beslaat nu ruim 1.000 printmedia (dagbladen, vak- en publiekstijdschriften) en tien vacaturesites (Monsterboard.nl, Jobnews.nl, NationaleVacaturebank.nl, Totaljobs.nl, Intermediair.nl, JobbingMall.nl, Jobtrack.nl, Stepstone.nl, Werkenbijdeoverheid.nl en Vacaturekrant.nl).

Deel dit bericht

1 Reactie

Romeo Vreeken

Het zou aardig zijn om ook de vacatures op de eigen vacaturesits van ondernemingen mee te nemen in het onderzoek. De helft van de Nederlandse organisaties werft inmiddels via de eigen website. Een deel van de vacatures verschijnt wellicht exclusief op de eigen website en niet meer in andere media.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond