Deel dit artikel
-

Investering Intel in E-Ink

Chipmaker Intel heeft een onbekend bedrag gestoken in E-ink, een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van digitale inkt. Die inkt gaat gebruikt onder meer gebruikt worden voor de krant van morgen, de elektronische krant, waaraan door onder meer door Philips wordt gewerkt. Volgens experts gaat het nog twee jaar duren voordat het product op de markt komt.

Het geldbedrag wordt door Intel Capital, de investeringspoot van Intel, beschikbaar gesteld aan E-Ink. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van elektronisch papier gaat het geld gebruiken om zijn product met behulp van onderzoek en ontwikkeling verder te verbeteren.

E-ink werd in 1997 is opgericht. Eerder investeerde Philips al in het bedrijf. Dat stelde in 2001 via dochter Philips Components 7,5 miljoen dollar te beschikking aan E-Ink. Dat Philips dat toen deed, komt omdat het zelf ook betrokken is bij de ontwikkeling van de elektronische krant. Uit de samenwerking met Philips is reeds een product voortgekomen. Dat is een monitor met niet alleen zwart en wit maar ook met grijswaarden. 

Vorig jaar april brachten de elektronicadivisie van Philips, Sony en E-Ink een e-book uit in Japan dat gebruik maakt van een beeldscherm dat is gebaseerd op de elektronische inkttechnologie. Philips heeft ook al eens videobeelden vertoond op het electronische papier.

De elektronische displays munten uit in helderheid, zeker als ze worden vergeleken met LCD-schermen.  Met kleurenfilters kunnen ook kleurendisplays worden ontwikkeld. Maar voor commercieel gebruik concentreert Philips zich voorlopig op zwart-wit schermen. Concrete toepassingen laat Philips over aan licentienemers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond