Deel dit artikel
-

Philips gaat uitvindingen onderbrengen bij vc

Philips Research Nederland is eerder deze week een opmerkelijk samenwerkingsverband aangegaan met de Amerikaanse durfkapitalist New Venture Partners (NVP). De samenwerking voorziet er onder meer in dat NVP toegang krijgt tot kansrijke nieuwe technologieën uit het Natlab. Als die inderdaad veelbelovend blijken te zijn, zouden er spinoffs kunnen ontstaan, zo luidt de gezamenlijke filosofie van Philips en NVP.

Om dichter bij het vuur te zitten heeft NVP ook een kantoor geopend op de High Tech Campus van Philips in Eindhoven. NVP krijgt overigens niet alleen toegang tot het Natlab. Ook tot andere onderzoekslaboratoria wereldwijd. Philips zal zijn onderzoekers en uitvindingen aan NVP ter beschikking stellen. NVP zal de noodzakelijke gelden ter beschikking stellen om de avonturen van Philips te financieren en deze verder te laten groeien binnen Philips.

Volgens Andrew Garman, managing partner van NVP, zal New Venture Partners de technologie financieren. Als deze ook daadwerkelijk een kans maakt, om een succes te worden, benoemt NVP een managementteam, zorgt het voor aanvullend kapitaal en zal het op zoek gaan naar klanten voor de nieuwe technologie en onderhandelen over een leveringscontract.

Sinds maart 1997 heeft NVP geld gestoken in 40 bedrijven die zijn voorgekomen uit de laboratoria van grote ondernemingen zoals Lucent en British Telecom. NVP werk samen met andere investeerders bij het financieren van zogeheten corporate spinoffs. NVP heeft 9 mensen in dienst in de VS en 3 in het Verenigd Koninkrijk.

Door met NVP in zee te gaan creëert Philips toch waarde voor innovaties die uiteindelijk niet binnen Philips zullen worden voortgezet omdat ze niet langer blijken te passen binnen de strategie of de kernactiviteiten van het electronicaconcern. Daarnaast heeft het als grote voordeel dat kennis op bepaalde terreinen in ieder geval niet verloren.

Deel dit bericht

1 Reactie

hans van rooij

het is alleen jammer dat als philips een goede uitvinding heeft er toch nog gecopieerd wordt in andere landen.Steun het idee;philips is altijd groot en inventief geweest en nog!!!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond