Deel dit artikel
-

Comdex-organisator probeert bankroet af te wenden

De Key3Media Group, de organisator van de fameuze tech-beurs Comdex, moet met een reorganisatieplan een dreigend faillisement afwenden. De kwakkelende tech-markt en de neergang van beurzen na 11 september zijn de belangrijkste oorzaken van de problemen.

Key3Media, dat behalve de Comdex onder meer ook JavaOne organiseert, presenteerde maandag een reddingsplan. Investeringsmaatschappij Thomas Weisel Capital Partners steekt 39 miljoen dollar in de beurzenorganisator en redt die daarmee voorlopig van de ondergang.

Uiteindelijk moet het plan de schuldenlast van 372 miljoen dollar reduceren tot 50 miljoen. De schuldenlast van Key3Media – dat in de negen maanden tot 30 september 2002 een verlies boekte van bijna 300 miljoen dollar op een omzet van 111,6 miljoen – dateert nog uit de tijden van de tech-boom.

Cynici zullen zeggen dat hiermee de laatste lucht uit de internetbubble is gelopen. De Comdex was decennialang de belangrijkste tech-beurs van de VS. Op de beurs in Las Vegas begon bijvoorbeeld in 1983 met een ongekende reclamecampagne (tot op de hotelkamers aan toe) de opmars van Windows. Volgens The New York Times trok de beurs op het hoogtepunt met gemak 200.000 bezoekers en 2000 exposanten. Nu zijn beide gehalveerd.

Comdex werd 24 jaar terug opgericht door hotel- en casinoeigenaar Sheldon Adelson. Het werd in 1995 gekocht door Softbank en werd onderdeel van mediaconcern Ziff-Davis. In 2000 werd het eigendom van een aantal aandeelhouders. Sinds de tech-malaise inzette en de aanslagen van 11 september het beursbezoek dramatisch terugbrachten, vecht Key3Media voor zijn overleving.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond