Deel dit artikel
-

Microsoft lanceert horloge met draadloze verbinding

Onder de naam MSN Direct zal Microsoft eind dit jaar horloges op de markt brengen waarop chatberichten, nieuws, aandelenkoersen en het weerbericht is te ontvangen. De informatie wordt via een FM-radiofrequentie verspreid. Een abonnement op MSN Direct kost 9,95 dollar per maand.

De horloges zijn door Microsoft-topman Bill Gates gepresenteerd op de Consumer Electronics Show. MSN Direct zal in de herfst van dit jaar beschikbaar worden in dichtbevolkte delen van de Verenigde Staten en Canada.

Voor het verzenden van de data wordt gebruik gemaakt van FM-radiogolven. Microsoft heeft samen met SCA Data Systems hiervoor het DirectBand-netwerk opgezet, dat de honderd grootste steden in de Verenigde Staten en de dertien grootste steden van Canada beslaat. Alleen mensen die in een dergelijk gebied wonen kunnen gebruik maken van MSN Direct.

MSN Direct is onderdeel van het initiatief SPOT , waarover Microsoft al eerder details naar buiten bracht. SPOT staat voor Smart Personal Objects Technology en is een project bedoeld om technologie te combineren met persoonlijke objecten, zoals horloges, maar bijvoorbeeld ook audio- en keukenapparatuur. Doel is om deze apparaten geschikt te maken voor het ontvangen van informatie via het DirectBand-netwerk. De benodigde chip wordt geleverd door National Semiconductor, Microsoft levert de software.

MSN Direct, dat momenteel getest wordt in acht Amerikaanse steden, maakt horloges tot ontvangers van nieuws, weerberichten, sportuitslagen en ook informatie over films, games en uitgaan. Verder is het ook mogelijk om berichten via MSN Messenger te ontvangen en is er een notificatie-dienst gekoppeld aan de kalender uit Outlook.

De horloges kosten tussen de honderd en driehonderd dollar per stuk. Voor het abonnement op MSN Direct dient de klant 9,95 dollar per maand of 59 dollar per jaar te betalen, waarbij de eerste maand gratis is.

Deel dit bericht

4 Reacties

A.Treur Jr.

Een soort 'message watch" dus. Kan me een Seiko product herinneren waar geen goede content voor te vinden was. Dat was overigens het enige probleem. Voor een paar gulden per maand had je een informatieve 'pager' Overigens deed dat product het wereldwijd uitstekend. Het zou nu ook grafics kunnen weergeven. Toch blijft het verbazingwekkend dat deze RDS variant (meer is het niet) niet beter gebruikt wordt door FM aanbieders (adverteerders)in Nederland. En voor 9.95 heb je tegen woordig digitenne en kan je kabel de deur uit schoppen. Een echte 'wannahave' zal het mijns inziens niet worden. Al zullen ze bij de programma redactie van Wannahaves er anders over denken.

roy

Een smartwatch met pushtechnologie … klinkt inderdaad smart. Ik heb ooit zo'n Seiko Message gehad (ja, lach maar) en het probleem daarvan was de zeer slechte ontvangst. Content was ook matig, maar daar kon je mee leven. De pager was slecht: je belde een boodschap door en dat kostte toen 2 oude guldens per boodschap met 0 garantie dat deze aankwam. En met de geweldige dekking die Seiko had kon je er eigenlijk vanuit gaan dat je boodschap voor 60% niet aan kwam…. daar ging het concept aan kapot.

Epicures

En dan te bedenken dat Steve Ballmer vorige een memo de deur uit deed waarin stond: meer waar waarde en minder complexe produkten bla, bla, maar dan" with a new set of products that truly is the next quantum leap in in computing"Waarvan akte!

Draco

WhaAAAAAAAAAAAaaaaaH! Ik moet dit hebben!!!Gimme gimme gimme.. Jah dit is inderdaat een luxe.Enorm goed voor de hobyisten en MSN fanaaten.Zal ook vast wel weer goed in te stellen zijn zo als voor de hobyisten onder ons voor onderandere als er een thuis server uit knalt.. en is ook goed voor bedrijven als daar iets er uit knaltdan een berightje naar je horloge. en scheelt enorm veel in de maandelijkse mobile telefoon koste.Enorm geniaal idee.  Eigenlijk moet ik bekennen vind ik het wel jamer dat microsoft met dit op de markt is gekomen. ik heb er wel eens over filosoferen met vrienden (ook alemaal hobyisten) over een horloge dat deze mogelijkheden zou hebben maar dan ook tot E-mail en server status en alle onzin dat je je maar kan voorstellen.Die mogelijk heden zijn vast wel aan te brengen in deze horloge. een beetje programeur of iemand die het studeert of een hobyist kan al vast genoeg maken.Je ziet wat er alemaal online word gemaakt en word vrij gegeven.Of te wel..Where is the SHOP!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond