Deel dit artikel
-

Yahoo.nl: “Meerwaarde zit in de bundeling”

Yahoo concentreert zich op de pas gelanceerde Nederlandstalige website vooralsnog op kopen, mailen en zoeken. De leiding van Yahoo Nederland is in handen van Piet-Hein Kerkhof, countrymanager in Nederland van Kelkoo, dat vorig jaar door Yahoo werd overgenomen. Wat wil Yahoo in Nederland?

Hoe lang koesterde Yahoo de wens voor een Nederlandse site?
“Dat zou ik niet weten. Sinds vorig jaar heeft Yahoo Kelkoo overgenomen, van de plannen uit de periode ervoor ben ik niet op de hoogte. Vorig jaar zijn we begonnen met de voorbereidingen voor Yahoo.nl. Het is een gezamenlijke inspanning van Kelkoo, Overture en Yahoo, doel was om de activiteiten van alledrie te bundelen op Yahoo.nl.”
 
Kwam er al veel bezoek vanuit Nederland op Yahoo.nl?
“Daar heb ik geen inzage in. De Yahoo sites hebben in Nederland een bereik van 50 procent, zo blijkt uit onderzoek van Comscore. In januari kwamen er vanuit Nederland 4,5 miljoen unieke bezoekers.”
 
Niet alles is Nederlandstalig, mail schakelt bijvoorbeeld nog door naar de Engelstalige Yahoo.com versie.
“Van de drie functies die we aanbieden – shopping, search en mail – zijn de eerste twee wel Nederlandstalig. Mensen die Yahoo-mail gebruiken zijn wel gewend aan de Engelse versie. Een Nederlandstalige mail zit niet in de planning.”
 
Yahoo zoekt nu ook in Nederlands nieuws. Welke media zijn dat?
“Het gaat om 20 nieuwsbronnen, waaronder de Telegraaf, Trouw en het Parool.”
 
Welke uitbreidingen op de site kunnen we verwachten?
“Er zijn geen plannen voor verdere uitbreiding. Het gaat vooralsnog om een bundeling van de drie meest gevraagde internet activiteiten, shopping, search en mail.”

Wat is de meerwaarde dan? Alledrie waren al beschikbaar op andere Yahoo-locaties.
“De meerwaarde zit hem in de lokale bundeling van de drie functies en de centrale toegang tot deze diensten via een website.”

Deel dit bericht

10 Reacties

roy

Leuk al die localisatie, maar kan Yahoo zich niet beter richten op het uitbouwen van hun 'added value' in de diensten hoek? In tegenstelling tot MSN en Google heeft Yahoo wel een serieus online software aanbod in de vorm van financiële dienstverlening en een online PIM (incl. Palm Synchronisatie). Die software is ooit ontwikkeld door een universiteit en is erg gebruikersvriendelijk en compleet. Als ze dat nu eens naar een online groupware-achtige omgeving ombouwen, dan pakken ze een hele nieuwe doelgroep en kunnen ze bovendien een snelle schakeling naar VOIP maken. Volgens mij laten ze daar nu (al jaren) heel veel business liggen.

jan tinussen

Maar yahoo.nl gaat nog steeds naar yahoo.com dus hoezo nederlands?? en moest dat zoveel jaren duren?

luk

Ik maak van yahoo.nl mijn startpagina zodra Nederlandstalige mail mogelijk is.Nu word je nog verwezen naar @yahoo.com .Zolang @yahoo.nl niet bestaat heeft yahoo.nl voor mij géén meerwaarde.

Esther

Ik ben het met Luk eens, maken ze Ein-de-lijk een Nederlandse pagina, wordt je nog doorverwezen naar de Amerikaanseversie ¬¬_ Ik kan wel zeggen dat ik hier van BAAl!! Ik snap gewoon echt niet dat het niet eens op de planning staat om een Nederlandse versie van de mail te maken…. Het wordt in de meest onzinnige talen aangeboden, maaar omdat Nederland altijd zo open heeft gestaan voor Engels enz. en trots is dat het zo veel talen spreekt, worden we niet beloond… Oh nee, we krijgen stank voor dank! En dat terwijl Nederlands in 2 landen wordt gesproken! Dus de belgen zullen dit ook niet plezant vinden….. MSN heeft toch ook een Nederlandse versie???? Waarom doet Yahoo dan toch zo moeillijk?????????????????????????????

Henny

Ik ben vorige week zo stom geweest er Yahoo Messenger op te zetten.De bagger die er bij installatie allemaal mee kwam en na de 11 jaar die ik al online kom, nog steeds geen nl versie ervan…Een yahoo zoekbalk in explorer waar ik totaal niet op zat te wachten.(online blijkt dat yahoo practisch alleen in de usa word gebruikt) Ik wist niet hoe snel ik yahoo weer eraf moest gooien,waarde van yahoo voor mij een nul

Henk Morren

Henny! Gebruik Yahoo messenger al enkele jaren en ben er heel tevreden over… Werk veel met Aziatische landen, en daar gebruikt bijna iedereen deze service! Werkt zo ongeveer perfect!

navin

@ esther: in suriname spreken we ook nederlands :p

Alida Luttje-Pas

Na inloggen wordt de mail-pagina nog steeds in het Engeld gevoerd.Wanneer verandert dit?

Henny

na 9 jaar heeft yahoo nog steeds niet de moeite genomen zijn messenger in het nederlands uit te brengen.Daarbij start de messenger ook nog eens beroerd op.Proberen het prog. NIET met windwos tegelijk op te laten starten is een hopeloze taak die in het prog net zo min werkt.Als verschillende online kennissen van mij, yahoo niet zouden gebruiken,zou ik dit prog absoluut niet installeren.

Jan

Ze zouden overigens ook wel eens de moeite mogen nemen om iets van inhoud aan te bieden op yahoo.nlHet heeft TOTAAL geen meerwaarde in vergelijking mer de UK en US site

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond