Deel dit artikel
-

Funda start ook in Ierland

Funda heeft in Ierland zijn tweede buitenlandse filiaal geopend. Eerder startte de site voor onroerend goed al in Polen. Uitbreiding naar Frankrijk staat eveneens op de planning, waarschijnlijk via een overname of samenwerking. “We willen de grootste in Europa worden”, zegt Funda-ceo Marque Joosten in de nieuwe editie van Emerce magazine.

Funda.nl, de site waar woningen te koop worden aangeboden, ging begin 2001 van start. Het kreeg daarbij de steun van NVM Makelaars en uitgever Wegener, die gezamenlijk 12 miljoen euro investeerden in Funda.nl. Al snel groeide Funda.nl uit tot de grootste huizensite van Nederland, in februari van dit jaar had het per dag gemiddeld 200 duizend bezoekers. De helft bezoekt de site vanaf de werkplek.

In Nederland begint Funda.nl inmiddels de grenzen van de groei te bereiken, reden waarom het bedrijf hier diverse nieuwe activiteiten ontplooit. Zo startte het Funda.tv, Fundainbusiness.nl (onroerend goed voor de zakelijke markt) en Funda Design, een marktplaats voor woonartikelen.

“We willen minder afhankelijk zijn van sponsoring en reclame”, zegt Funda-ceo Marque Joosten in de nieuwe editie van Emerce magazine (mei-nummer). “Die markt is onstabiel, er hoeft maar íets te gebeuren met de economie, en je inkomsten uit reclame dalen met 50 procent.”

Een andere mogelijkheid om verder te groeien is uitbreiding naar het buitenland. Vorig jaar september opende Funda een filiaal in Polen. “We hebben zojuist ook overeenstemming bereikt om in Ierland te beginnen met Funda Ireland”, zegt Joosten. “In Frankrijk voeren we overleg, we orienteren ons nog op andere Europese landen.” De start van Funda in Frankrijk zal waarschijnlijk via een overname of een samenwerking gebeuren. “We willen de grootste in Europa worden”, verklaart Joosten.

Funda, dat dit jaar 8 miljoen euro omzet verwacht te behalen, heeft wel externe financiering nodig voor de buitenlandse expansie. Joosten wil de financiële middelen via een bank of nieuwe investeerder werven. “Verder sluit ik een beursgang niet uit.”

Het volledige interview met Marque Joosten over de strategie van Funda en de uitbreidingsplannen in Europa, is te lezen in het mei-nummer van Emerce magazine dat morgen verschijnt. Emerce magazine is ook in de losse verkoop verkrijgbaar.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Joost

Marque Joosten is bekend door zijn ambitieuze maar niet haalbare doelstellingen (net als bij ING met Freeler)… ik lach om zijn uitspraken. Anyway, succes!

G Jongsman

Beste Marque, Leuk dat jullie naar Ierland gaan. Maar waarom maak je niet eerst de klus in Nederland af. Is het bijvoorbeeld niet belachelijk dat jullie nog steeds geen e-mail service hebben? Ik zoek een huis, heb jullie nodig (want marktleider) maar erger me dood aan het gebrek aan logica en functionaliteit. Zeg maar het gevoel dat de gemiddelde treinreiziger heeft. Ik ben bang voor jou dat er meer gebruikers zijn die er zo over denken….. Groeten,Guido

Femke

Ik sluit me aan bij de heer Jongsman. Funda doet de klus hier nog niet erg goed, aangezien ik zelfs van de makelaar hoorde toen ik belde voor een bezichtiging: 'De huizen die op Funda te vinden zijn, zijn heel vaak allang niet meer in de verkoop. De site is meestal niet erg up to date, daar moet je wel rekening mee houden.'. Groeten,Femke.

joyce

ik zou graag willen weten waar die site voor ierland dan te vinden is. Ben erg geinterreseerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond