Deel dit artikel
-

BBC breidt podcasts uit

De BBC gaat zeker twintig radioshows als podcast ter beschikking stellen, waaronder uitzendingen van Today, Sportweek, en In Business. Dit heeft Simon Nelson, een van de directeuren van BBC Interactive, bekend gemaakt op een radioconferentie.

Podcasts zijn uitzendingen in Mp3 formaat die op een draagbare audiospeler kunnen worden gezet. De BBC was de eerste Engelse omroep die met podcasting aan de slag ging door de populaire geschiedenisserie Our Time in Mp3 formaat aan te bieden. Officieel gaat het volgens Nelson overigens nog steeds om een experiment. Ook Virgin Radio is met podcasting begonnen. Hoogtepunten uit de Breakfast Show zijn als Mp3 te downloaden.

Ook in Nederland zijn er steeds meer omroepen die Mp3 uitzendingen ter beschikking stellen, waaronder Kink FM en Radio 538. BNN is sinds vorig jaar al bezig met podcasting.

Deejay Adam Curry, die het fenomeen als eerste introduceerde, werkt aan een virtuele (postcast) studio genaamd CastBlaster. De software biedt allerlei mogelijkheden die radiomakers van echte studio’s gewend zijn, zoals het afspelen van jingles. Het mixen van stem en muziek gebeurt nagenoeg automatisch. Binnenkort zal een eerste bèta verschijnen voor zowel Mac als Windows.


Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Thoolen

Niet alleen omroepen grijpen podcasting aan. Door de laagdrempelige techniek gaan met name particulieren dit audiowebloggen inzetten als aanvulling op de tekstweblog. Meer informatie over podcasting is terug te vinden op http://www.podcastinfo.nl. Op http://www.podstart.nl staan alle Nederlandse podcasts en op volgorde van publicatie in de rechterkolom (zo is een podcast aggregator niet vereist, wel een aanrader).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond