Deel dit artikel
-

Icemobile komt met operator onafhankelijke umts-dienst

Icemobile en Endemol lanceren samen een operator onafhankelijke umts-dienst. De dienst is gebaseerd op “Bad Candy was here”, de gelijknamige televisiereeks van de meidenrockband die wordt uitgezonden op Nickelodeon.

Het is volgens Icemobile en Endemol het eerste tv-programma dat wordt aangeboden via een operator onafhankelijke umts-dienst. Deze zogenoemde ‘Call2Video’-service is volgens Icemobile een nieuwe en eenvoudige manier om via umts, het netwerk voor breedbandige mobiele dataoverdracht, direct video te kunnen kijken op de mobiele telefoon, ongeacht de umts-aanbieder.

Volgens Icemobile kan met elke telefoon die geschikt is voor umts door middel van een ‘video gesprek’ naar 0909-3000013 (0,50 euro per minuut) wekelijks de nieuwste Bad Candy-aflevering en videoclips bekijken. De ‘Call2Video’ service die ontwikkeld is door Icemobile is volgens het bedrijf uniek, omdat de gebruiker ongeacht de umts-aanbieder, zoals KPN en Vodafone, vanaf elk willekeurig umts-toestel de laatste ontwikkelingen rondom de Nederlandse meidenband kan volgen door een nummer te bellen in plaats van het maken van een internetverbinding.

‘Bad Candy Was Here’, elke zaterdag als televisiereeks te zien bij Nickelodeon om 18:35 uur en op zondag herhaald om 10:30 uur, wordt geproduceerd door Endemol Nederland. De soap beschrijft hoe de bandleden, gitariste Chantal, drumster Stefanie, bassiste Janneke en zangeres Natalie, toeleven naar een groot concert.

Ralph Cohen van Icemobile is blij dat Endemol Nederland, de producent van het programma 'Bad Candy was here', voor de 'Call2Video’ oplossing gekozen heeft. “Call2Video is een nieuw en belangrijk product binnen onze umts-strategie. We zijn er trots op het te kunnen zetten rond het populaire ‘Bad Candy Was Here’.

Volgens Cohen wordt eerst gekeken of de serie een succes is. Is dat het geval dan gaat Icemobile samen met Endemol kijken of er meer programma's van Endemol op deze manier kunnen worden aangeboden. “Mogelijk zelfs internationaal,” zegt Cohen. “Maar eerst gaan we natuurlijk kijken hoe dit programma loopt op het mobieltje en hoeveel animo er voor is.”

‘Bad Candy Was Here’ biedt ook andere mobiele diensten waar geen umts-toestel voor nodig is, waaronder wallpapers en ringtones. Die zijn te downloaden via de website www.badcandy.com

Deel dit bericht

3 Reacties

Simone de Klerck

Videodiensten zouden sowieso onafhankelijk van de operator aangeboden moeten kunnen worden. Bij KPN kan het, bij Vodafone zou het dus ook moeten kunnen. Het is toch te gek voor woorden dat ik met een UMTS insteekkkaart geen reguliere video content via Internet op m'n laptop mag bekijken? Dit was voor mij DE reden om niet voor Vodafone maar voor KPN UMTS te kiezen. Bijkomend voordeel is dat ik bij KPN niet extra hoef te betalen voor dataverkeer of voor het aantal minuten dat ik content consumeer. Dial-in is een werkende oplossing om operator onafhankelijk te kunnen distribueren, maar dit betekent een beperking tot maximaal 64Kbps, terwijl IP streams van veel hogere kwaliteit kunnen zijn. Van een 0900-nummer word ik ook niet vrolijk. En ik ben tijdens het inbellen telefonisch niet bereikbaar. En de streams werken alleen op het toestel, niet op de laptop of PDA. Dus Vodafone, zet je netwerk open en geniet van de toestroom aan UMTS subscribers!!! 

remboq

???????????Ik schrijf dit bericht terwijl ik connect via Vodafone umts insteekkaart. Ga zometeen videootje kijken.Kan allemaal voor een vast bedrag per maand. Dus ik weet niet waarom je zegt dat die beperkingen er zijn. Met een insteekkaart iig niet.

Simone

Het gaat specifiek om content voor mobiele telefoons. Dit wordt in het 3GPP formaat middels RTSP (poort 554) via IP gestreamd naar de handsets. Vodafone biedt deze diensten wel zelf aan, maar streams vanaf Internet komen niet door. Of dit een actief blocking beleid op het netwerk is, of dat de toestellen verkeerd geconfigureerd zijn weet ik niet. Alleen dat het bij KPN wel goed werkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond