Deel dit artikel
-

Siemens stoot divisie mobiele telefoons af

Siemens verkoopt zijn mobiele telefonie-divisie aan het Taiwanese BenQ. Daarmee treedt Siemens in de voetsporen van Philips dat enkele jaren geleden al hetzelfde deed en zijn mobiele telefonie-tak onderbracht in China. In tegenstelling tot Philips wist Siemens nog wel enkele jaren mee te draaien in de subtop.

Siemens neemt in ruil voor de verkoop een belang in BenQ van ongeveer 2,5 procent. Het electronicaconcern betaalt daarvoor 50 miljoen euro, zo laat het weten in een persbericht. Siemens moet op de verkoop flink toeleggen. Het moet een last nemen van 350 miljoen euro voor belastingen. 

Siemens liet eind april al weten dat het van plan was zijn divisie mobiele telefoons af te splitsen. Dit  ter voorbereiding op een samenwerking of verkoop. De divisie voor mobieltjes was al jarenlang verliesgevend. In de afgelopen kwartalen liep dat verlies op tot meer dan een half miljard euro.

Uiteindelijk kon Siemens de moordende concurrentie op de markt voor mobiele telefoons niet aan. Die markt wordt vooral gedomineerd door Nokia, SonyEricsson en Samsung. Siemens dacht lange tijd wel mee te kunnen komen. Maar van die gedachte is men in Duitsland kennelijk afgestapt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond