Deel dit artikel
-

iPod-gebruikers hekelen mobieltjes

Mensen met een iPod hebben weinig op met een mobiele telefoon. Dat blijkt uit het onderzoek van Michael Bull van de Universiteit van Sussex, die ook wel Professor of Doctor iPod wordt genoemd. Misschien dus toch niet zo'n goed idee voor Apple om een iPhone op de markt te brengen. Ook zouden iPod-gebruikers geen behoefte hebben aan een iPod waarop ook filmpjes bekeken kunnen worden.

Bull sprak in de afgelopen 18 maanden met meer dan 1000 iPod-bezitters. Hij kwam erachter dat mensen met een iPod zich graag even mogen afsluiten van de boze buitenwereld, dat ze een hekel hebben aan hun mobieltjes en dat ze het liefst helemaal niemand meer te woord zouden staan. “Het is niet zo dat iPod-gebruikers nergens in geinteresseerd zijn, het is eerder zo dat ze zelf willen bepalen wanneer en door wie ze worden lastig gevallen,” stelt Bull tegenover The Associated Press.

Ook zouden iPod-gebruikers volgens Bull reclame al zo veel mogelijk overslaan. Bull denkt ook dat mensen met een iPod helemaal niet lastiggevallen willen worden met commerciele boodschappen op hun mobiele device. Evenmin hebben iPod-gebruikers volgens Bull veel affiniteit met video. “Weliswaar hebben iPod-gebruikers meer affiniteit met technologie, maar het betekent nog niet dat ze bijvoorbeeld bereid zijn slechte televisieshows op hun iPod te bekijken,” aldus Bull.

Tot nu toe heeft Steve Jobs altijd ontkend dat er een iPod aan zit te komen met video-functionaliteit. Wellicht dat het onderzoek van Bull hem ook verder sterkt in zijn visie. De bevindingen van Bull zullen volgend voorjaar gepubliceerd worden in een boek waarin de culturele impact van de iPod besproken wordt. Voor het boek heeft hij mensen geinterviewed tussen de 20 en 40. Om een idee te geven van de aanhoudende populariteit van de iPod: in het eerste kwartaal van 2005 werden er 5,3 miljoen exemplaren van verkocht.

Meer weten over mijn ervaringen met de iPod? Kijk op Emerce Minutes.

Deel dit bericht

5 Reacties

JJ

Ik ben ook een iPod-gebruiker, maar heb het liefst iedere 3 maanden een nieuwe mobieltje. Ik vind het wel opvallend. Herken niets in het onderzoek. Waar ik het wel mee eens ben is dat video op een iPod niet zo'n succes zal worden. Muziek kan je overal luisteren terwijl je met andere dingen bezig bent. Portable Video is nogal lastig op de fiets.

Peter Schinkels

> Ook zouden iPod-gebruikers geen behoefte hebben aan een iPod > waarop ook filmpjes bekeken kunnen worden. Huidige Ipod gebruikers misschien niet nee, maar er lopen ook mensen rond die misschien wel een Ipod zouden willen hebben, maar hem nog niet veelzijdig genoeg vinden. Ik heb maar twee broekzakken en daar moet ik m'n portemonnee, telefoon en twee handen in vervoeren. Er is dus weinig ruimte meer over voor nog een extra device, behalve als die m'n telefoon zou kunnen vervangen 😉

Tuig

Ik heb een Ipod maar gebruik 'm erg weinig. Voornamelijk omdat ik er op de fiets naar zou willen luisteren, maar dan m'n telefoon niet hoor/voel overgaan. Ik heb nu een Sharp V902 telefoon en daar gaan 1 GB SD geheugenkaartjes in, waardoor je er met 1 keer per maand nieuwe muziek opzetten al een heel eind komt. Helaas is de software om muziek af te spelen op deze telefoon (en de meeste andere die ik heb gezien) bar slecht, zeker vergeleken met de intuitieve Ipod interface. Nu las ik laatst van een bluetooth zender en koptelefoon voor de Ipod. Hiermee kun je draadloos luisteren naar je muziek, en als je je telefoon voor een bluetooth headset configureert pauseert je ipod als je telefoon gaat en speelt na het gesprek verder waar je was gebleven. Jammer dat Apple dat niet standaard inbouwt, ik zou er mijn huidige Ipod zo voor inruillen in ieder geval!

pearl

Ik ben dol op mobieltjes, zorg er altijd voor de laatste en de kleinste te hebben. Nu heb ik sinds een week ook de iPod Nano (2 gieg) en ik vind mijn telefoontjes nog steeds leuker. Daar heb ik ook foto's en spelletjes op en een mp3-speler. Niet onbelangrijk detail: ik kan er ook mee bellen. Als ze dat bij Apple nou ook gaan integreren geef ik deze aan mijn dochter en koop ik een nieuwe iPod. Het leukste is sowieso eigenlijk dat iedereen hem hebben wil.

marco

Dat is het probleem, niet het gebruik maar het willen hebben! Functionaliteit is al lang uit het oog verloren, want een sms bevat weinig relevante informatie. De foto's die gemaakt worden zijn even min interessant. En het is zwaar om telkens niets zeggende foto's te moeten kijken (of mp3tjes te beluisteren) van die personen, omdat hun mobieltje zo geweldig is! Niet te spreken over de video… WANT je kan er straks ook tv mee kijken. Dan vraag ik me af hoe je de ondertiteling wilt lezen! Nee ik denk dat dit hele fenomeen een persoonlijkheids stoornis is. al vallen de mensen die in hunzelf praten wel veel minder op tegenwoordig. Een Ipod voor muziek kan ik me voorstellen… maar de rest van dat idiote gedoe… nee… !!Kortom het is allemaal niet nodig en ik ben na jaren mobiel heerlijk enkel nog bereikbaar voor fam. WAT EEN RUST!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond