Deel dit artikel
-

Google koopt geheimzinnige start up

Google heeft de Amerikaanse start up Android gekocht. Android is een mobiel softwarebedrijf dat is opgericht door Andrew Rubin, de man die ook Danger oprichtte. Danger maakt mobiele apparaten en is vooral bekend van de hiptop.

Google zelf heeft de aankoop niet bekendgemaakt. Business Week kwam er toevallig achter. Hierop heeft Google de aankoop tegenover het Amerikaanse zakentijdschrift bevestigd. Andrew Rubin zelf wilde al helemaal niets kwijt. Belangrijkste reden om het bedrijfje te kopen, is volgens Google dat Android geweldige technologie in huis heeft en dat er goede programmeurs werken.

Maar er is bijzonder weinig bekend over wat het bijna twee jaar oude bedrijf nu precies doet. Alleen dat men mobiele software maakt. Wie bijvoorbeeld surft naar de website van Android wordt ook niet veel wijzer. Er staan alleen maar drie plaatjes op met de routebeschrijvingen naar de drie kantoren van Android in Seattle, Boston en Palo Alto. Bedrijfsinformatie is er niet op te vinden. 

De aankoop van Android geeft aan dat Google mobiele diensten serieus neemt. Eerder lanceerde het al een zoekdienst die zoeken per sms mogelijk maakt. Ook kocht het in een eerder stadium Dodgeball, een bedrijfje dat gespecialiseerd is in sociale netwerken op het mobieltje. Dat Google weinig mededeelzaam is over haar aankoopgedrag wijst erop dat het zoekmachinebedrijf zich nog steeds niet graag in haar kaarten laat kijken.

Deel dit bericht

1 Reactie

ElroyK

Haha, geniaal dit. Erwin, bedankt!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond