Deel dit artikel
-

Microsoft: postpakketjes volgen via msn dankzij rfid

Microsoft is bezig met de ontwikkeling van een systeem waarbij postpakketjes gevolgd kunnen worden via sms of msn. Wat het systeem bijzonder maakt is dat Microsoft voor het tracken en tracen van de pakketjes gebruik maakt van rfid.

Met de technologie van Microsoft, kunnen bezorgers van pakketjes, de verzenders en de mensen die op een pakketje zitten te wachten, volgen waar een pakketje zich precies bevindt. Bovendien ontvangt degene die het pakketje verstuurd heeft een bericht via msn of sms wanneer het pakket op de plaats van bestemming is aangekomen. Microsoft levert hiervoor de software. De benodigde chips worden geleverd door bedrijven als Texas Instruments en andere chipleveranciers.

Het nieuwe systeem wordt momenteel geshowed op een postzegelbeurs in Taiwan. Dat komt volgens diverse nieuwsbronnen omdat Microsoft probeert om het Taiwanese postbedrijf probeert ervan te overtuigen om de nieuwe technologie te gaan gebruiken. Die heeft tot nu toe echter nog geen enkele toezegging gedaan.

Hoewel de technologie nieuw is, lijkt hij wel erg op datgene wat rss-aggregator Bloglines nu al doet. Via rss kan precies worden bijgehouden waar een pakketje van UPS uithangt. Of daarbij ook rfid wordt gebruikt, is niet duidelijk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Ik zie niet zo goed wat RFID hiermee te maken heeft. Of een medewerker van UPS een barcode scant, danwel een RFID tag leest is om het even.  Dat die data dan via een website, e-mail, SMS of RSS wordt gepubliceerd is geen nieuwe techniek. 

Jan-Willem

Er is wel degelijk een verschil tussen het scannen van een barcode en het lezen van een RFID-tag. Het scannen moet door iemand worden uitgevoerd en het lezen van een RFID-tag niet (als het pakketje in de buurt komt van de reader worden automatisch de gegevens uitgewisseld). Er kan bij een RFID-tag, indien dit nuttig/gewenst is, gegevens, bv datum/tijdstip naar de tag geschreven worden om zo ook de historie van het pakketje mee te nemen in de tag. Bij een barcode heb je die (nuttige?) optie niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond