Deel dit artikel
-

Melodeo: podcasts direct downloaden naar mobieltje

Het Amerikaanse bedrijf Melodeo heeft software ontwikkeld die er voor zorgt dat podcasts voortaan direct gedownload kunnen worden op het mobieltje. De software van Melodeo omzeilt daarmee de computer. Voor zover bekend is het voor eerst dat dat kan.

Melodeo is eigenlijk een bedrijf dat er voor zorgt dat muziek makkelijk op het mobieltje kan worden gedownload. Door ook podcasts aan te bieden hoopt het bedrijfje uit Seattle meer naamsbekendheid te krijgen. De muziekdienst van Melodeo wordt tot nu toe gebruikt door twee aanbieders van mobiele telefonie. Een in Spanje en in Canada. De nieuwe podcast-dienst van Melodeo heet Mobilcast.

Door ook podcasts aan te bieden hoopt Melodeo meer carriers over de streep te trekken. De software die het mogelijk maakt om podcasts rechtstreeks op het mobieltje te downloaden moet in september klaar zijn. In eerste instantie zal de software alleen geschikt zijn voor mobiele telefoons die met het Symbian-platform zijn uitgerust. Later zal de software ook geschikt gemaakt worden voor mobiele telefoons met java.

Melodeo is goed gefinancierd. Het heeft tot nu toe bijna 12 miljoen opgehaald bij venture capitalists. Een van de belangrijkste investeerders is Intel Capital. Er werken 40 mensen waaronder drie in Londen. Deze week werd Jim Billmaier benoemd tot de nieuwe CEO van Melodeo. Hij werkte eerder voor Cable Box, een bedrijf van Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft. Bill Valenti, de huidige baas van Melodeo en mede-oprichter van het bedrijf doet een stapje terug en gaat de tweede viool spelen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jonathan Marks

could be interesting in countries with a fixed fee structure, but not when I am paying per Megabyte. One podcast is going to cost me the price of a DVD to download.., especially if I happen to be roaming.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond