Deel dit artikel
-

Free-hotspot.com wil gratis Europees wifi-netwerk

Het Ierse bedrijf free-hotspot.com wil gratis hotspots gaan aanleggen in Europa. De eerste twee gratis hotspots zijn gepland in Londen en Parijs. Hotspots in de laatste zijn al actief. Het bedrijf streeft er op termijn naar een pan-Europees netwerk van hotspots uit te rollen. Bedoeling is de hotspots te financieren met reclamegelden.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf wordt er ook gesproken met een mogelijke partner in de Benelux. De kans dat Amsterdam hierdoor binnenkort ook een aantal gratis hotspots krijgt, is hierdoor flink toegenomen. “Bedoeling is dat er tegen het einde van het jaar een aardige lijst met hotspots is,” aldus de woordvoerder. Wie de partner is die free-hotspot op het oog heeft in de Benelux wilde ze nog niet kwijt.

Het netwerk van draadloze hotspots zal als het aan free-hotpot.com ligt, volledig gratis zijn voor de gebruiker, zonder dat deze zich online hoeft in te schrijven of persoonlijke gegevens bekend hoeft te maken. Free-hotspot.com is van plan om de dienst op verschillende locaties aan te bieden zoals in restaurants, cafés, hotels, winkelcentra en andere openbare plaatsen.

De noodzakelijke hardware om de wif-dienst aan te bieden, wordt kosteloos bezorgd aan de hotspot-eigenaar, zoals voorzien is in het ontwikkelingsprogramma. Om het gebruik van gratis wifi verder wereldwijd te promoten, stelt  free-hotspot.com ook een zoheten index ter beschikking, met meer daarin de adressen van de meer dan 6000 gratis hotspots wereldwijd. Wie zoekt binnen Free-hotspot.com ziet dat er in Nederland al 14 gratis hotspots zijn, waarvan  de meesten op horeca-locaties.

Free-hotspot.com is van plan om samen te werken met onder andere plaatselijke, nationale en internationale reclamebureaus en adverteerders. Samen zullen ze online  marketingprogramma’s ontwikkelen via “lokale” hotspot-reclamekanalen en “portal” reclamekanalen. Daarmee zullen ze zich richten op de wifi-gebruikers.

Deel dit bericht

11 Reacties

Frans van Meetelen

Leuk initiatief echter om reclamegeld binnen te halen dienen ze over duizenden hotspots te beschikken per land. Ook de eigenaren van restaurants etc. verdienen geen Euro, hetgeen ze met andere systemen wel doen.We weten hoe het is afgelopen met de grote hausse gratis internetbedrijven de afgelopen vijf jaar.

Olivier

Ik vraag me ook af waar er in dit model geld verdiend wordt. Oh ik zie het al reclame … tjah.

Maarten

Dit is een wel erg neerslachtig scenario dat de heer Van Meetelen schetst. Wellicht is er een rev.share mogelijk voor de restaurants en hij gaat ook voorbij aan het feit dat horeca misschien populairder wordt door de hotspots, dus immateriele meerwaarde krijgt. Natuurlijk hebben we een hausse gehad van 'gebakken lucht', maar feit is gewoon dat een plek waar mensen online kunnen advertentieruimte oplevert en er getarget geadverteerd kan worden, dus geen bulk (waar je inderdaad duizenden hotspots voor nodig hebt, maar daar wordt dus duidelijk niet op gericht).

Howard

@Frans:Ik ziou als restaurant-, hotel- of wat voor eigenaar dan ook wel degelijk geinteresseerd zijn, zeker als de hardware ook nog gratis wordt verstrekt. Het gaat hem niet om de directe verdiensten van een hotspot maar wat ik denk aan extra klanten (=inkomsten) te trekken door het aanbieden van een dergelijke faciliteit. Afhankelijk van locatie, doelgroep etc. zou dat nog wel eens heel interessant kunnen zijn. Reclame kan bijzonder goed locatie/doelgroep gericht aangeboden worden (log ik aan in Gent krijg ik reclame voor dat gebied, in Amsterdam voor daar etc.) Dat moet toch ook meer dan interessant genoeg zijn voor de reclame dames/heren lijkt me ?!

Gijs

Kennis over iemands locatie (bekend) en zijn behoeften (bekend; kijk welke pagina's hij oproept) is lucratieve informatie. Levert veel meer op dan een algemene banner gericht op naamsbekendheid. Als je erover nadenkt: best veel bedrijven leven van iemands behoefte op een bepaalde fysieke locatie.

Frans van Meetelen

Beste Maarten en Howard, Het gratis plaatsen van een hotspot is op zich natuurlijk niet verkeerd. Extra traffic in de zaak en bezoekers die langer blijven zitten vanwege de hotspot is evident. Het gaat (zeker in de horeca op dit moment) om extra inkomsten te genereren. Een onduidelijke kick-back aan het eind van het jaar is minder overtuigend dan voor duizenden Euro's aan inkomsten van de verkochte prepaidcards in de zaak. (direct cash)

Marty Hermsen

Onbegonnen werk… In America zijn al meerdere providers al gestopt met het gratis aanbieden van Wifi Internet en restaurants en andere openbare gelegenheden al helemaal.  Klanten zitten de hele dag te internetten, verorberen een drankje en dat is dan ook je verdiensten !! Dan kan je beter twee koffie met gebak verkopen… WiFi een goedkope techniek ten opzichte van andere netwerken en voordat je het weet heb je weer een reclameblok op je scherm !!! Lekker irritant dat gratis

JCdeGroot

In augustus zijn we in de hoeksche waard begonnen met http://www.WifiHw.nl en hebben ons onlangs in verbinding gesteld met Free-hotspot.com, ook wij zijn opzoek naar adverteerders, zodat we (in het begin) via een beperkte snelheid gratis internet verbindingen kunnen aanbieden. Mijn mening: begin ergens aan waar anderen ook aan beginnen, kennelijk met een goed concept, anders zou niemand er aan beginnen. J.C. de GrootWiFiGroep.nl (nog geen eigen site)WifiHw.nl WispNl.nl (nog geen eigensite)

Howard

Geachte heer/mevrouw JCdeGroot, Héél fijn, NOT, dat ik vanochtend een eerste spam mail van u mocht ontvangen. Ik kan mij niet herinneren mij daar ooit voor bij u aangemeld te hebben. Wel handig maar wat mij betreft zeer onverstandig om hier uw email adressen vandaan te halen…. Mvrg,

mister X

Zelf maak ik gebruik van een lijst met meer dan 200 gratis hotspots welke zich in Amsterdam bevinden en het werkt prima.

Frans van Meetelen

Beste Mr. X, Het feit dat u middels een anonieme naam uw bericht plaatst zegt eigenlijk al genoeg. Echter u beweert dat u bij 200 gratis hotspots alleen al in Amsterdam online kunt. Uw enthousiame wordt u vergeven maar indien u slechts 10 procent hiervan (20 locaties) kunt noemen dan komt u geloofwaardig over. Dus noem svp deze 20 locaties.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond