Deel dit artikel
-

TiVo maakt downloaden naar iPod mogelijk

Gebruikers van de digitale videorecorder TiVo kunnen binnenkort hun opgeslagen tv-programma's downloaden naar een video-iPod. Dat is het plan dat het Amerikaanse bedrijf TiVo gisteren openbaar maakte.

Tot nu toe konden gebruikers van de video-iPod, naast videoclips en korte fragmenten uit films, via de iTunes-music store alleen afleveringen van vijf televisieseries van Disney’s ABC-netwerk downloaden.

TiVo heeft de plannen ontwikkeld zonder medeweten van Apple. Begin volgend jaar hoopt het bedrijf de downloadsoftware voor een bedrag tussen de 15 en 30 dollar aan zijn gebruikers beschikbaar te stellen, meldt The Wall Street Journal. Binnen enkele weken begint het bedrijf met een test. Op het peer-to-peer netwerk BitTorrent zijn overigens al sinds enkele weken illegale films te vinden die voor de iPod geconverteerd zijn.


De Tivo-dienst is officieel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland bestaan ook TiVo-gebruikers. Wie het apparaat hier wil gebruiken moet wel flink sleutelen aan het oorspronkelijke apparaat. De Nederlandse TiVo-gemeenschap assisteert hierbij. 

In totaal heeft Tivo 3,6 miljoen klanten. Dit jaar maakte het Amerikaanse bedrijf voor het eerst in zijn achtjarig bestaan winst. In het tweede kwartaal van 2005 wist het bedrijf een winst van 240.000 dollar te behalen. In dezelfde periode een jaar eerder maakte Tivo nog een verlies van 10,8 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond