Deel dit artikel
-

100 miljoen groeigeld voor luxe maaltijdbezorger Deliveroo

Het van oorsprong Britse Deliveroo ontvangt een kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar van DST Global en Greenoaks Capital.

Dat is de tweede grote investering in betrekkelijk kort tijd. In juli ontving het al zeventig miljoen dollar. In die C-serieronde waren het Accel en Index Ventures die investeerden om de snelle internationale uitbreiding te helpen financieren.

Deliveroo is een dienst die maaltijden van ruim honderd kwaliteitsrestaurants supersnel thuisbezorgt. Het restaurant betaalt daarvoor een vergoeding, maar boort ook een nieuwe stroom van inkomsten aan. Vooralsnog is het bedrijf in Nederland enkel in Amsterdam actief, onder meer voor aangesloten restaurants als The Butcher, The Fat Dog, BoCinq en George Bistro Bistro.

Binnenkort begint Deliveroo, dat een directe concurrent is van Foodora, met de uitrol naar andere steden in Nederland. Dat gebeurt hier onder leiding van Philip Padberg, die eerder bij McKinsey werkte.

Het bedrijf is ondertussen actief in vijftig steden in twaalf landen met daaronder sinds kort ook metropolen buiten Europa met een uitbreiding naar Dubai, Hong Kong, Singapore, Melbourne en Sydney.

Foto: Eric McGregor (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Florens

Wanneer bezorgen jullie in Hillegom? groetjes, Florens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond