Deel dit artikel
-

135 miljoen actieve gebruikers voor Google+

Google+ mag dan in de ogen van vooral jonge gebruikers niet de meest onwijze virtuele plek op aarde zijn, groeien doet het netwerk nog steeds: de zoekgigant claimt 135 miljoen actieve gebruikers.

In totaal zijn er vijfhonderd miljoen profielen, van wie er 235 miljoen ten minste een of meerdere mogelijkheden van het netwerk hebben benut. 135 miljoen gebruikers bezoeken het netwerk ten minste eens per maand. In september waren dat er nog honderd miljoen. Opvallend is dat vooral fotografen het netwerk hebben ontdekt.

Google maakte de cijfers donderdag bekend bij de lancering van Google+ Communities, een uitbreiding op het netwerk voor groepen gebruikers die een bepaalde interesse delen. Daarmee grijpt het bedrijf terug naar een oude traditie. In 2001 werd Google Groups gelanceerd. Facebook had al eerder mogelijkheden voor groepen, zoals oud-klasgenoten of fanclubs.

De uitbreiding komt uitgerekend in de week dat Microsoft zijn sociale mediasite Socl officieel lanceerde. Dat netwerk bestond al wat langer, maar was slechts beperkt toegankelijk. Op Socl kunnen gebruikers afbeeldingen of video’s delen net als bij Pinterest. Ook kunnen zij gewone tekstberichten sturen naar andere leden. Iedereen met een Facebook- of Microsoft-account heeft toegang tot het sociale netwerk.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy Timessen

135 miljoen vind ik helemaal niet slecht. Ik heb dan ook de google+ button toegevoegd aan mijn website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond