Deel dit artikel
-

2011 was het jaar van freemium apps

De Apple App Store voor iPad en iPhone gerereert veel meer omzet dan de Android Market, gemeten naar de 200 populairste betaalde apps. De omzet ligt zeker vier keer zo hoog. Dat zegt het Nederlandse bedrijf Distimo.

Er zijn meer duidelijke trends volgens Distimo: 2011 was het jaar voor freemium-modellen en zogenoemde in app-betalingen. Zeker de helft van de omzet van de apps komt van freemium, hoewel dat bij de Android Market nog hoger is. Freemium wil zeggen dat de apps gratis zijn, maar er voor extra functionaliteit betaald moet worden.

De App Stores verdubbelden het afgelopen jaar in omvang. De snelst groeiende App Store is die voor Windows 7. De Windows Phone 7 Marketplace groeide met 400 procent. Inmiddels zijn er voor alle platforms meer dan 1 miljoen apps. Een belangrijke app markt lijkt volgens Destimo China te worden. Veel downloads voor iPad en iPhone komen van China.

 

 

 

 

 

 

De honger naar iPhone apps lijkt af te nemen. Over een jaar gemeten nam het aantal downloads af. Het aantal downloads neemt doorgaans ook af kort voor de introductie van een nieuw model van bijvoorbeeld iPhone of iPad. Is het nieuwe model eenmaal uit, dat lijken consumenten meer apps uit te willen proberen. Het groeiende aantal apps leidt er wellicht toe dat consumenten minder downloaden omdat ze het overzicht kwijt zijn.

De populairste apps van 2011 zijn Angry Birds, Facebook, Skype en Google Maps.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond