Deel dit artikel
-

25 miljoen dollar groeigeld voor GetYourGuide

De boekingsite voor toeristische evenementen GetYourGuide heeft 25 miljoen dollar nieuwe kapitaal opgehaald bij zijn aandeelhouders.

Het geld van Spark Capital en Highand Capital Partners wordt gebruikt om nieuwe markten aan te boren. Daarnaast moet de ontwikkeling van mobiele apps een grote impuls krijgen.

Veel reizigers die op vakantie een activiteit willen ondernemen, boeken dat bij een toeristische tussenpersoon. GetYourGuide wil die rol overnemen als onafhankelijke intermediair waar toeristen direct kunnen boeken. Het bedrijf heeft inmiddels 25.000 activiteiten op 2400 locaties in zijn bestand staan.

De markt voor toeristische activiteiten zou in Europa alleen al rond de vijftig miljard dollar groot zijn. Wereldwijd is dat het dubbele, zo schat de onderneming in. Het vier jaar oude bedrijf vangt een commissie voor iedere verkoop die het helpt realiseren.

In totaal haalde het 45,5 miljoen dollar op bij investeerders in de afgelopen jaren.

Head of development, Alessio Tixi, was onlangs een van de sprekers op Emerce eTravel. Hieronder een interview met hem door Hans Voorn.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: zoetnet (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond