Deel dit artikel
-

‘300 miljoen dollar per jaar voor Firefox’

Google betaalt Mozilla, de organisatie achter open source-browser Firefox, bijna 300 miljoen dollar per jaar voor de standaard zoekoptie. Dat beweert website AllThingsD.

Deze week werd bekend dat Google wederom een sponsorcontract had getekend met Mozilla, maar financiële details zijn niet bekend gemaakt. AllThingsD, onderdeel van The Wall Street Journal, schrijft nu dat Google bijna 1 miljard dollar heeft neergeteld voor de deal. Dat is bijna drie keer zoveel als voorheen.

Achter de schermen zou zich een een biedingsoorlog tussen Google, Microsoft en Yahoo hebben afgespeeld. Yahoo, Bing, Amazon.com, eBay en Wikipedia hebben allemaal betaald om opgenomen te worden in het zoekscherm van Firefox. Google is nu weer de standaard zoekoptie. De overige zoekmachinevoorkeuren moet de gebruiker handmatig instellen.

Mozilla gaat het geld vermoedelijk gebruiken om meer programmeurs aan te trekken. De ontwikkelkosten zijn de laatste jaren omhoog geschoten, van 31,3 miljoen dollar in 2008 naar 62,8 miljoen. De laatste maanden worden in een zeer hoog tempo nieuwe versies van Firefox uitgebracht. Versie 9 verscheen deze week, de eerste beta van versie 10 is al uit.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jarlrule

Weet iemand hoeveel gebruikers (actieve) Firefox heeft?

Cu,
Jarl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond