Deel dit artikel
-

3,5 jaar gevangenisstraf geëist voor fraude met PlanB4you

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de rechtbank 3,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen de directeur van PlanB4you voor oplichting van bijna 20.000 mensen die gezamenlijk bijna 5 miljoen euro hebben ingelegd. Tegen het bedrijf van Johnny Schabregs eist het OM een boete van 100.000 euro.

Het bedrijf hield mensen voor dat ze makkelijk geld konden verdienen door op internet te klikken op banners van advertenties. Daarnaast beloofde het bedrijf dat geld kon worden verdiend door andere mensen te enthousiasmeren om deel te nemen aan het project. Het rendement kon tot 25 procent oplopen.

De directeur (55) zou dure auto’s hebben gekocht van een zakelijke rekening en daarnaast tonnen van de rekening hebben overgeboekt naar een eigen spaarrekening. Het OM verwijt hem oplichting, het aanbieden van een piramidespel terwijl dit in strijd is met de wet op de kansspelen, en het witwassen van de inkomsten daaruit.

Op zitting werd ook een ontnemingsvordering aangekondigd. Daarnaast eist het OM de verbeurdverklaring van alle banktegoeden en auto’s op naam van de verdachte waarop beslag is gelegd in Nederland en in België. De beslagen op de bankrekeningen van het failliete PlanB4you zijn inmiddels vrijgegeven aan de curator.

Deel dit bericht

1 Reactie

philemon ngendakumana - planb4you

ik ben een lid van een planb4uou waarop ik mijn eigen geld ingelde zonder te weten of planb4you een piramidespel was. ik wil nu weten hoe zal ik mijn geld dat ik bij planb4you ingestokken heb terugkrijgen.

Philemon

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond