Deel dit artikel
-

35.000 gesponsorde locaties in Pokémon Go

Voor Pokémon Go zijn niet minder dan 35.000 gesponsorde locaties gecreëerd, onder meer voor Starbucks, Sprint en Unibail-Rodamco. Dat vertelde John Hanke, CEO van Niantic, de spin-off van Google, gisteren op Mobile World Congress.

Het was voor het eerst dat Hanke uitgebreid terugblikte op het megasucces van de mobiele game die samen met Nintendo is ontwikkeld.

Niantic is voortgekomen uit Google Maps en was volgens Hanke aanvankelijk vooral een poging om kinderen met games buiten te laten spelen. Dat leidde tot het alienspel Ingress, dat al gelijk veel groter werd dan verwacht. “We hadden gedacht dat het vooral hardcore gamers zou aantrekken, maar we zagen ook huisvrouwen het spel spelen. Piloten namen het spel mee in de cockpit.”

Met Ingress hebben gamers 344 miljoen kilometer gelopen, maar dat viel in het niet bij de 8,7 miljard kilometer van Pokémon Go, ‘de afstand van aarde naar Pluto.’

Hanke toonde een grafriek van de verwachte adoptie van de game. “We zaten er compleet naast, ook wij hadden dit succes niet zien aankomen. Logistiek stelde dat ons voor enorme uitdagingen.”

Hanke denkt dat Pokémon Go en andere toekomstige games verder verrijkt kunnen worden met beacons en wearables. Pokémon Go werkt op de Apple Watch, maar Niantic bracht ook zelf een wearable op de markt. “De huidige GPS technologie werkt niet perfect, met bakens is grotere precisie mogelijk.”

Ook wordt de komende tijd meer energie gestoken in partnerprojecten. Hanke noemde als voorbeeld de winkels van Sprint die je kunt omtoveren tot ‘virtuele speeltuinen’. Voor Starbucks werden ruim 12.000 locaties gecreëerd.

Niantic laat het concept dan ook niet los. Er komt een nieuwe versie van Ingress en nog zeker drie updates voor Pokémon Go. “We werken ook aan geheel nieuwe concepten, daar vertellen we later dit jaar meer over.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Rob

Mooie samenvatting en terugblik van Niantic!
Ik denk dat er nog veel meer bedrijven op andere wijze augmented reality kunnen toepassen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond