Deel dit artikel
-

3D tikkeltje te wild voor Funda

Funda legt makelaars op internet een 3D-verbod op. Dat stelt Makelaarsorganisatie Woningadviseurs.

Huizen op internet, ok, maar het moet niet te modern worden. Vorig jaar introduceerde Woningadviseurs, naar eigen zeggen als eerste makelaar ter wereld, 3D-presentaties van woningen. Bij de lancering van dit idee juichde Funda het initiatief van harte toe. De marketingmanager van Funda werkte destijds zelfs mee aan het persbericht.

Ruim een jaar later worden makelaars echter gesommeerd hun 3D-foto’s van Funda.nl te verwijderen. Volgens Funda is het plaatsen van 3D-foto’s op de huizensite niet toegestaan. De richtlijnen zijn onlangs aangepast, maar Funda meldt dat het plaatsen van 3D-foto’s altijd al verboden was.

Makelaarsorganisatie Woningadviseurs is boos en uit haar ongenoegen in een persbericht. Door het bekijken van een 3D-film en fotopresentatie kan de consument op elk gewenst tijdstip, via internet, een zo realistisch mogelijk beeld van de woning krijgen. Zo kan men beter bepalen of een bezoek aan de woning wenselijk is. In elk huishouden is wel een 3D-bril voorradig.

Maar nu mag 3D dus niet meer. Als reden geeft Funda op dat 3D-presentaties niet regulier te zien zijn. Jannetta Dorsman (Woningadviseurs): “Wij hebben geld en energie in onze 3D-projecten gestoken om kopers vooraf zo goed mogelijk van informatie te voorzien en Funda wijzigt na exact een jaar hun richtlijnen in ons nadeel. Hier zit vast meer achter.”

Deel dit bericht

9 Reacties

van Deurzen

In elk huishouden is wel een 3D-bril voorradig?! Wat is dat nou voor wishful thinking opmerking… Totaal niet het geval. Dat is rechtpraten van wat krom is. Of en wat een makelaar als foto’s plaatst moet een makelaar, vind ik, zelf weten echter. In zee gaan met Woningadviseurs (Hoksbergen in dit geval) zou ik eerder een zorg vinden overigens…

René Hoksbergen

3D is sterk in opkomst, o.a. doordat 6 van de 10 bioscoopfilms uit worden gebracht in 3D en er steeds vaker door bedrijven als commerciële actie een (kartonnen) 3D bril wordt bijgevoegd bij mailingen. Misschien nog niet in elk huishouden voorradig, maar wel in veel.

Blijkbaar heeft u zich echter een mening gevormd over mij. De oorzaak daarvan is mij niet bekend. Voor zover ik weet hebben wij niet eerder zaken gedaan. Uiteraard ga ik wel graag met u in gesprek, want transparantie en open communicatie met mijn klanten vind ik erg belangrijk.

van Deurzen

Er wordt toch echt gesteld: “in elk huishouden is wel een 3D-bril voorradig”. Oftewel het wordt grootser voorgedaan dan het is. En “er wordt steeds vaker door berijven…” is ook geen garantie voor het voorradig zijn van een 3D-bril in elk huishouden. Bioscoopfilms hebben verder niets met de thuissituatie te maken en 3D TVs halen bij lange na nog niet de verwachting die er is, de wens is er minder, en leveren bovendien vaak ook een aparte oplossing voor het kijken van 3D wat je niet kan gebruiken voor de foto’s op Funda.nl.
Dus: ja, ik vind het een prima uitbreiding, alleen de afzetmarkt zogezegd is zeer beperkt en derhalve biedt het nog niets extra’s… Eerder zou ik een geinteresseerde koper een folder geven samen met een 3D-bril, dan lever je een totaal pakket op dat moment en niet een (loze) verwachting op funda.nl. En met dat laatste kan ik Funda weer gelijk geven met hun uitgangspunt.

René Hoksbergen

Ik begrijp je opmerking over aanwezigheid 3D-brillen.
Punt hier is echter niet of ’t zin heeft om 3D foto’s te plaatsen op Funda, maar dat Funda onverwacht en pas 14 maanden na lancering en gezamenlijke publiciteit over de primeur aangeeft dat het plaatsen van 3D foto’s nooit heeft gemogen. Dát is waar we erg verbaasd over zijn.

René Hoksbergen

Overigens krijgt inderdaad iedereen een 3D bril bij Woningadviseurs. Ook aan te vragen vóór een bezichtiging.

Remco Bolwerk @justthebarebone

@van Deurzen – RARE opmerking hoor! – “In zee gaan met Woningadviseurs (Hoksbergen in dit geval) zou ik eerder een zorg vinden overigens”

“In elk huishouden is wel een 3D-bril voorradig?! Wat is dat nou voor wishful thinking opmerking… Totaal niet het geval.” – als dit niet het geval is, wat is dan wel het geval?

van Deurzen

@Rene: Als het over de 14-maanden draai gaar, zet daar dan vol de focus op! Laat maar weten dat Funda echt te belachelijk voor woorden handelt. Nu wordt het een wervingsverhaal voor 3D bij Woningadviseurs, terwijl het echte onderwerp de draaikonterij van Funda is! Funda wil de baas zijn, daar mogen meer makelaars van de NVM tegen in!!!

kees

Wat is de reden dat dit niet mag eigenlijk? Als ik mijn huis te koop wil aanbieden mag ik toch zelf bepalen welke foto’s ik plaats? De macht van Funda is inderdaad bizar.

Olivier

Voor een 3D bril is ook een 3D scherm nodig. Er zijn mensen met 3D tv’s, maar die brilletjes hebben geen effect op hun gewone laptop of pc. Tenzij ze hun TV als beeldscherm zouden gebruiken, maar dat lijkt me niet iets wat de gemiddelde huizenkoper gewend is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond