Deel dit artikel
-

5 miljoen huishoudens hebben tablet

Ongeveer 5 miljoen huishoudens in Nederland hebben de beschikking over een of meerdere tablets, oftewel twee derde van het totaal. Dat blijkt uit  onderzoek Telecompaper. Consumenten gebruiken hun tablet het vaakst om op internet te surfen en om te gamen. Nederlanders met een iPad zijn de meest actieve tablet-gebruikers, terwijl bezitters van een Acer-tablet deze minder vaak gebruiken dan gemiddeld.

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd van een tablet-gebruik in Nederland 45 jaar is. Apple is het meest populair onder jonge gebruikers. Acer heeft het grootste aandeel 50-80 jarigen.

Nederlanders gebruiken hun tablets het vaakst om op internet te surfen en om te gamen. Mannen gebruiken hun tablet vaker dan vrouwen voor nieuws gerelateerde activiteiten, zoals het lezen van digitale kranten. In huishoudens met kinderen wordt de tablet het vaakst gebruikt. Kinderen gebruiken tablets het vaakst om (educatieve) games te spelen en om filmpjes te bekijken.

Het merk en de prijs van een tablet blijken de belangrijkste afwegingen te zijn bij een aankoop. Gebruikers van een iPad zijn merkgevoeliger dan gemiddeld, terwijl bezitters van een Samsung-tablet zowel naar het merk als de prijs hebben gekeken bij de aanschaf van hun toestel. Gebruikers van een Acer- en Asus-tablet hebben bij hun aanschaf voornamelijk op de prijs gelet.

Deel dit bericht

1 Reactie

nextphone

interessant artikel. vooral de leeftijden vallen op. Had het zelf een stuk lager ingeschat namelijk voor de ipad.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond