Deel dit artikel
-

500 miljoen dollar voor Indiase Amazon

Snapdeal, de grootste concurrent voor Amazon in India, heeft 500 miljoen dollar opgehaald bij Alibaba, iPhone fabrikant Foxxconn en SoftBank.

Het is de tweede grote financieringsronde voor de onderneming in korte tijd. Eerder kreeg het al 1 miljard dollar van SoftBank, eBay, BlackRock, Bessemer Ventures en diverse Indiase financiers. Voor Alibaba is het een strategische investering in een land waarop het tot nu toe maar weinig grip kon krijgen.

Snapdeal begon vijf jaar geleden als een soort Groupon-kloon, maar inmiddels verkoopt het alles wat los en vast zit. Het heeft flinke concurrentie, niet alleen van Amazon, dat miljarden dollars heeft geïnvesteerd in zijn Indiase activiteiten, maar ook van Flipkart, dat op papier inmiddels al 15 miljard dollar waard is. Snapdeal zelf nam diverse startups over, waaronder vergelijkingsite RupeePower.

India kent een sterke groei van m-commerce, grotendeels door de lage tarieven voor mobiel internet. Consumenten betalen 0,5 cent per megabyte, ongeveer de helft van wat Chinese consumenten betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond