Deel dit artikel
-

6 miljoen voor onderzoek door creatieve industrie

Er komt zes miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar innovatieve producten en diensten voor de creatieve industrie. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een brief aan de Tweede Kamer.

Het geld is bestemd voor CLICK, de organisatie waarin ondernemers en wetenschappers in de creatieve industrie samenwerken bij onderzoek naar bijvoorbeeld aan nieuwe apps voor mobiele telefoons of high-tech stoffen voor de mode-industrie.

Als kennis en kunde elkaar goed weten te vinden, kan de topsector creatieve industrie uitgroeien tot een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie, stelt Verhagen.

Click is het resultaat van de zogenoemde topsectorenaanpak. De creatieve industrie heeft afgesproken dat CLICK over drie jaar helemaal draait op investeringen van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. De financiering vanuit het ministerie van EL&I wordt in deze periode langzaam verminderd.

De creatieve industrie groeit met zes procent per jaar, sneller dan de rest van de Nederlandse economie. Met 43.000 bedrijven en 172.000 werkzame personen heeft de creatieve sector een aandeel van meer dan twee procent in het BBP.

Deel dit bericht

3 Reacties

John

Complimenten voor de beeldredactie! Rijksoverheid gebuikt (weliswaar ongevraagd..) onze studio als iconisch beeld voor de creatieve industrie. En dat hebben ze heel goed ingeschat! 🙂 Ik nodig iedereen dan ook van harte uit met mij in gesprek te gaan hoe we dit geld op zinvolle wijze kunnen besteden.

Sjoerd

Het heeft mij altijd verbaasd dat harde IT bij de ‘creatieve industrie’ hoort, of vergis ik mij?

Teun

@John, Leuke promotie!

*cynisme aan* En die 6 miljoen? Ik verdraaid weinig vertrouwen in een zinvolle besteding. Voorspelling: onnavolgbare exposities over Dutch Design in Congo (helemaal happening). *cynisme uit*

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond