Deel dit artikel
-

65 miljoen groeigeld voor Truphone

Het zakelijke mobiele telecombedrijf Truphone heeft opnieuw een kapitaalinjectie gekregen van investeerders. De burnrate moest daarom wel drastisch omlaag, wat zich vertaalt naar ontslagen.

Een kwart van het personeel van de Londense startup verliest zijn baan bij Truphone. Dat wordt bevestigd tegenover persbureau Reuters, dat ook over de nieuwe financiering bericht.

Truphone is een dienst die zich vooral richt op mensen die zich vaak in verschillende landen bevinden en niet steeds van simkaart willen wisselen. Het Engelse bedrijf bedient dit publiek met lokale tarieven, één bundel en lokale nummers.

Er werkt tegen de achthonderd man. Een paar honderd banen zullen verdwijnen. Dat moet de kosten, en daarmee de verliezen van vele tientallen miljoenen euro’s per jaar, ietwat dempen. Directeur Steve Robertson zegt zijn bedrijf versneld naar winstgevendheid te willen brengen, maar hangt daar geen plan en tijdplan aan tegenover Reuters.

De nieuwe kapitaalinjectie van 51 miljoen pond (circa 65 miljoen euro) komt van de zittende aandeelhouders, onder wie een aantal rijke Russen.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond