Deel dit artikel
-

Tilburg heeft dekkend WhatsApp netwerk

Buurtbewoners in Tilburg gebruiken WhatsApp-groepen om verdachte situaties te melden. Er zijn op dit moment 90 groepen actief. Die zijn over de hele stad verspreid.

Tilburg heeft daarmee een dekkend WhatsApp netwerk. 5000 betrokken buurtbewoners wisselen onderling berichten uit over verdachte situaties via WhatsApp. Zestien buurtbewoners uit verschillende Tilburgse wijken beheren de groepen. De gemeente heeft de regie.

Alle groepen werken op dezelfde manier, volgens de zogenoemde SAAR-methode. Als een bewoner een verdachte situatie ziet, wordt eerst 112 gealarmeerd. Daarna stuurt een bewoner een app aan zijn of haar groep. Eventueel aangevuld met een foto of een filmpje. De wijkagent registreert de gesprekken en de media via de e-mail.

De universiteit van Tilburg heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de WhatsApp-groepen in Tilburg. Het aantal inbraken in buurten met een WhatsApp-groep halveerde ten opzichte van buurten zonder WhatsApp-groep. De inbraken verplaatsten zich ook niet naar buurten zonder WhatsApp-groep.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond