Deel dit artikel
-

Virtual reality en spraakherkenning als motiverende leermiddelen

Deviant heeft, naar eigen zeggen als eerste Nederlandse uitgeverij, een bruikbare app ontwikkeld waarmee studenten letterlijk ondergedompeld worden in een virtuele omgeving: de 3D Virtual Interactive Presentation Room (3D VIP Room).

Leren communiceren in een andere taal is vaak lastig en studenten moeten soms over een drempel om in een vreemde taal te spreken. Deviant en NovoLanguage menen hiervoor de oplossing te hebben gevonden: de 3D VIP Room. De student heeft er slechts een smartphone en een kartonnen 3D-bril voor nodig.

Daarmee kan hij aan een les deelnemen in de 3D VIP Room. Dit kan op school, maar ook thuis. De studenten bezoeken bijvoorbeeld virtueel de stad Londen. Ze krijgen dan een 3D-film van de stad te zien en maken alleen of samen oefeningen in de 3D VIP Room.

Ook is het straks mogelijk om tijdens een biologieles door het menselijk lichaam te reizen of in een 3D-bladstructuur rond te kijken, die ook nog eens verandert als de student er gericht naar kijkt en tegen praat. In elke les kunnen studenten straks virtueel naar een locatie worden gebracht (stad, gebouw, bladnerf, menselijk lichaam) en doen ze ervaring op in die andere werkelijkheid.

De 3D VIP Room is deze week gedemonstreerd op de Vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT (IPON) in de Jaarbeurs te Utrecht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond